Wij zijn nog steeds ontzettend fan van avocado’s. Lekker voor op de pizza, in een dip of in een cocktail. Sterker nog, als je binnenkort een date op de planning hebt staan scoor je hier helemaal punten mee! Speciaal voor jou: een recept voor een heerlijke romige avocado pasta, die ook nog eens makkelijk te maken is.

avocado-pasta-recept-femfem

Ingrediënten

  • circa 150 gram spaghetti (of 2 courgettes als je een gezondere maaltijd wil maken)
  • twee rijpe avocado’s
  • citroensap
  • twee teentjes knoflook
  • 125 ml slagroom of kookroom
  • een eierdooier
  • een doosje cherry tomaatjes
  • een beetje olijfolie
  • een handjevol pijnboompitjes
  • parmezaanse kaas
  • eventueel 100 gram spekjes

Bereiding

Hak de avocado’s in grove stukken en snijd de knoflook fijn. Doe de avocado, knoflook, slagroom/kookroom en de eierdooier in een blender of keukenmachine. Mix het door elkaar en voeg citroensap, olijfolie, peper en zout toe naar smaak. Snijdt daarna de tomaatjes door de helft en bak eventueel de spekjes. Kook de spaghetti gaar. Als je courgette wil gebruiken, gebruik dan een spirelli of rasp om sliertjes te snijden. Bak deze dan kort in een wokpan. Roer de romige avocado saus door de spaghetti of courgetti en voeg de spekjes, cherry tomaatjes en pijnboompitjes toe. Besprenkel daarna het geheel nog met wat parmezaanse kaas. Smullen maar!

Deze recepten laten zien dat vegan eten heel gemakkelijk en lekker kan zijn.