Zo makkelijk als het nemen van een lunchbreak klinkt, zo moeilijk kan het soms zijn om daar ook echt iets goeds uit te halen. Pauze’s zijn niet voor niets ingelast in een werkdag, ze kunnen je productiviteit de rest van de dag namelijk enorm ten goede doen. Haal dus het beste uit je dag en zorg voor een effectieve lunchbreak.

Neem pauze en eet daadwerkelijk iets

Logisch, dit artikel gaat over lunchpauzes, dus je begint met het nemen van een pauze. En een lunch. Maar dit is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Plan je lunchbreak gewoon in en neem hem dan ook daadwerkelijk. Laat je telefoon ook even voor wat het is, om te voorkomen dat je toch niet constant je mail gaat checken of zakelijke oproepen beantwoord. Zorg er ook voor dat je daadwerkelijk iets eet en niet enkel pauze neemt. Niets eten zorgt er namelijk voor dat later op de dag aan productiviteit zal verliezen doordat je geen energie binnen hebt gekregen. Niet echt honger? Eet dan een kleine gezonde snack.

Eet niet achter je bureau

Eten achter je bureau ontneemt je alle voordelen van een lunchbreak. Je denkt misschien dat je super efficiënt bezig bent, maar het nemen van een echte pauze is goed voor je creativiteit en je efficiëntie de rest van de dag. Uit onderzoek is ook gebleken dat creatieve ideeën vaak ontstaan als mensen hun omgeving veranderen. Nog beter werkt dit in de de buitenlucht, dus loop lekker een blokje om met een collega terwijl je die boterhammetjes op eet. Krijg je ook nog eens wat vitamine D. Winning.

vrouw-lunchpauze-eten-werk

Eet samen met anderen

Dit kan met collega’s zijn of samen met vrienden ergens buiten kantoor, maar mensen zijn nu eenmaal sociale wezens. We worden niet gelukkig van een hele dag alleen zijn. Zoek dus wat gezelligheid op tijdens je lunchbreak en eet met iemand samen.

Eet geen junkfood

Natuurlijk is het verleidelijk om een vette hap te eten tijdens je lunchbreak. Je hebt het tenslotte verdient na al dat werken, toch? En het is ook nog eens goedkoop en bovendien snel. Misschien klopt dat wel, maar slim is het niet. Je wil toch niet je gezonde patroon doorbreken voor een snelle optie?Je hebt immers vaak een half uur dus tijd genoeg voor een gezonde keuze. Neem liever nog zelf je eigen, gezonde, lunch mee naar kantoor en eet dit op je gemak op, dat scheelt je ook nog eens veel geld.