Broeken kopen is naar onze mening altijd een soort van tweestrijd met jezelf. Aan de ene kant wil je graag nieuwe broeken aan je garderobe toevoegen, maar aan de andere kant haat je het altijd om broeken te passen. Iedere broek heeft altijd weer net een andere pasvorm. Daarnaast moet je altijd en je eigen broek, schoenen uittrekken voordat je heb überhaupt kunt passen. Soms is het zelfs zo erg dat je een jurkje hebt aangetrokken en dan kan je die broek helemaal niet passen. Dilemma’s… Om die tweestrijd een beetje te vergemakkelijken hebben we de perfecte broek voor ieder figuur gevonden.

Peervormig

Heb jij een peervormig figuur, dan is de balans in je kleding erg belangrijk. Je kunt ervoor kiezen om je vrouwelijke vormen te omarmen en een broek met aansluitende bovenkant te dragen. Ook kun je kiezen voor een broek met ‘fit technology’ deze pasvorm zorgt ervoor dat je curves een beetje gecorrigeerd worden, indien je daar zelf gelukkiger van wordt. Het is namelijk helemaal niet nodig, ieder lichaam is mooi! De beste broek voor vrouwen met een peervormig figuur is een broek met wijd uitlopende pijpen of een broek waarvan de pijpen bovenin al wat meer uitlopen dan normaal.

flare jeans
flare jeans 2
flare jeans 3

Zandloper

Het zandloper figuur wordt door sommige gezien als het beste figuur en bij dit figuur past natuurlijk ook één perfecte broek. Een broek met de perfecte pasvorm voor een vrouw met een zandloper figuur. Je kunt namelijk het beste kiezen voor een ‘high rise’ broek. Deze broeken staat bijna iedereen goed, maar met een zandloper figuur leg jij nog eens extra de nadruk op jouw mooie lichaamsdelen. Wanneer je slanke benen hebt kun je het beste kiezen voor een broek met een rechte pijp. Indien je benen iets steviger zijn kun je het beste gaan voor een broek zonder of met kleine highlights.

zandloper broek
zandloper broek 2
zandloper broek 3

Curvy

Net zoals de ‘high rise’ broek kan de kick-flare ook bij ieder figuur, maar met name bij curvy vrouwen staat dit model mooi. Dit model komt tot de kuit en is perfect te dragen met een mooi enkellaarsje of hakken. Het is een variant op de flare jeans, maar deze loopt iets minder uit aan de onderkant. Deze pasvorm zorgt ervoor dat jouw vrouwelijke vormen perfect te zien zijn!

kick flare
kick flare 2
kick flare 3

Korte benen

Wanneer je korte benen hebt is het soms lastig de juiste broek te vinden. De meeste broeken zijn namelijk veelte lang, zelfs zo lang dat je al je broeken moet laten inkorten. Dit is verleden tijd als je de perfecte broek vind, de cropped jeans is namelijk perfect voor jou. Je kunt kiezen voor een mom-jeans, boyfriend-jeans of een kick-flare.

cropped jeans
cropped jeans 2
cropped jeans 3

Lange benen

Het hebben van lange benen is erg fijn, maar uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het soms ook extra lastig is om de juiste broek te vinden. Vrouwen met lange benen kunnen dan wel vrijwel iedere model broek aan, van high rise broeken tot flare broeken. Toch is het lastig om de juiste te vinden, want hij moet wel lang genoeg zijn. Websites als ASOS en Zalando hebben een speciaal gedeelde voor ‘lange vrouwen’. Daarnaast is het vaak een kwestie van het vinden van het perfecte merk, de ene pasvorm is namelijk de ander niet. Een vrouw met lange benen heeft wel het voordeel dat ze lekker kan experimenteren met broeken, eigenlijk staat alles goed.

lange benen
lange benen
lange benen

Lees ook:

Met deze gemakkelijke tips zie jij er altijd stijlvol uit