Wij Nederlanders kunnen natuurlijk heerlijk smullen van een goede lading pannenkoeken. De toppings gaan alle kanten op en het blijft een favoriet. Toch behoort het bakken ervan voor velen totaal niet tot de favoriete bezigheden. Het is op z’n zachtst gezegd een vreselijk werk en het kost mega veel tijd. Tel daarbij op dat het ook nog eens een echte uitdaging is om de perfecte pannenkoek te bakken. Je weet wel: niet te dik, niet te dun, niet te bleek, maar ook absoluut niet zwart en het liefst nog lekker zacht en luchtig. Met andere woorden: een pannenkoekenrestaurant is dé uitkomst. Gelukkig is dit niet langer de enige uitkomst. Met de tips van Gordon Ramsay bak jij namelijk gewoon thuis je eigen perfecte pannenkoek zonder dat dit je al te veel moeite kost. Gewoon even oefenen!

perfecte pannenkoek
Bron: Pinterest

Dé Europese pannenkoek

Natuurlijk kennen we vele soorten pannenkoeken. De Amerikaanse pancakes zijn ook heerlijk natuurlijk, maar niets boven onze eigen pannenkoek. Dé Europese dus. Gordon Ramsay liet vorig jaar op de Engelse ‘Pancakeday’ even zien hoe hij deze pannenkoeken bakt. Nu horen we je denken: ‘Ja hallo, een chefkok. Hij heeft gemakkelijk praten’. Daar zit natuurlijk een kern van waarheid in. Toch laat deze chefkok wel stap voor stap zien hoe hij dit aanpakt en welke stappen hij doorloopt om zo’n Europese pannenkoek te bakken.

Uitlegvideo voor de perfecte pannenkoek

Ramsay plaatste een gedetailleerde video, waarin hij alle stappen en technieken duidelijk uitlegt. Dat betekent dat je enkel het filmpje hoeft te bekijken én na hoeft te doen voor een perfecte pannenkoek. Als dat alles is? Verder helpt hij je in de video natuurlijk ook even met de gouden combinatie. Daar waar wij vaak voor gemakkelijk (lees: poedersuiker of stroop) gaan, pakt hij het natuurlijk anders aan. Hij maakt een vulleng van aardbeien, honing en citroenrasp. Ook eens de moeite waard toch?

Bekijk hieronder de video waarin Gordon Ramsay laat zien hoe hij een perfecte pannenkoek bakt:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gordon Ramsay (@gordongram)

Lees ook: Bon appétit: zo maak je de lekkerste fluffy pancakes