De fluffy pancakes, ook wel de soufflé pancakes genoemd, veroveren de hele wereld. Deze Japanse pannenkoeken zijn zo zacht en luchtig dat bijna niemand ze kan weerstaan. De reden dat de Japanse pannenkoekjes zo fluffy zijn, komt door het geklopte eiwit dat erin zit. Met dit recept kan je binnen twintig minuten heerlijke fluffy pancakes op tafel zetten! Enjoy!

Fluffy pancakes

Ingrediënten:

 • 1 eidooier
 • 2,5 eetlepels suiker
 • 2 eetlepels melk
 • 3 eetlepels bloem
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • 2 grote eiwitten
 • snufje baking soda
 • olijfolie

Hoe maak je het?

 1. Splits de eieren en klop de eidooier met 1 eetlepel suiker licht en schuimig. Meng vervolgens de melk erbij en zeef de bloem en het bakpoeder over dit mengsel. Klop dit vervolgens nog goed.
 2. Klop het eiwit samen met de baking soda op tot het schuimig is geworden. Voeg de rest van de suiker langzaam toe en klop het tot een dikke meringue.
 3. Klop 1/3 van het geklopte eiwit in de kom met het eidooiermengsel. Klop dit door met je garde en voeg vervolgens rustig het overige eiwit toe met een spatel. Meng dit voorzichtig door elkaar totdat je geen wit meer ziet. Doe het rustig, zodat er nog zoveel mogelijk lucht in het beslag zit.
 4. Verhit ondertussen een pan met antiaanbaklaag op laag vuur en bestrijk de pan licht met olijfolie. Vervolgens schep je het pannenkoekenmengsel in de pan en strijk je eventueel de bovenkant vlak. Hoeveel pannenkoeken je tegelijkertijd kan maken, ligt aan hoe groot je pan is. Maak ze niet te groot! Ze horen namelijk klein en dik te zijn.
 5. Dek de pan af en laat de pannenkoeken zo’n 4 minuten bakken. Gebruik een spatel om voorzichtig onder de pannenkoek te kijken. Wanneer de pannenkoek klaar is, zal hij makkelijk los te halen zijn. Draai ze om en laat ze vervolgens nog bakken totdat beide kanten goudbruin zijn.
 6. Serveer ze op een bord met slagroom, fruit of andere lekkere toppings. Je fluffy pancakes zijn klaar om gegeten te worden!

Lees ook: Lekker ontbijtje op zondag: vegan nutella crêpes met rood fruit!