Grote, volle wenkbrauwen zijn nog steeds een ding. Wenkbrauwen zijn tekenend voor je gezicht en de vorm van je wenkbrauwen en de manier waarop je ze epileert geven je gezicht een hele andere uitstraling. Het perfect stijlen van je wenkbrauwen lijkt misschien een moeilijke opgave maar met deze tips is het appeltje-eitje.

Epileer enkel de nodige haartjes

Wanneer je volle wenkbrauwen wil is het in het begin vaak even afzien. Je wenkbrauwen zijn niet meteen perfect gevormd en het ene stukje groeit sneller dan het andere stukje. Toch is het belangrijk om zo min mogelijk te epileren: haal enkel en alleen die haartjes weg die echt niet op de juiste plek zitten zoals de haartjes onder je wenkbrauw en boven je ooglid, die tussen je wenkbrauwen inzitten en die meer aan zijkant van je wenkbrauwen groeien. Vind je het moeilijk om dit zelf te doen? Maak dan een afspraak bij een beautysalon: deze meiden weten wat ze doen en wanneer jij je een keer laat helpen en adviseren, kan je het de volgende keer goed alleen. Iris van The Browbarber vertelde ons laatst waarom dat zo belangrijk is. 

cara-wenkbrauwen-femfem

Teken je wenkbrauwen bij van binnen uit

Wanneer je kiest voor het gebruik van een wenkbrauwpotlood, is het ten eerste belangrijk om de juiste kleur te kiezen. Laat je hierover goed adviseren en kies sowieso een kleur die een tint lichter is dan je eigen wenkbrauwhaartjes. Een donkere kleur zorgt er al snel voor dat je wenkbrauwen er heel erg bijgetekend uitzien en dat is precies niet wat we willen. Als je eenmaal de juiste kleur gevonden hebt is het van belang om vanuit de binnenkant, dus de kant die het dichtst bij je neus zit, te beginnen te tekenen. Werk met kleine, dunne, streepjes tussen je haartjes in plaats van met lange strepen. Volg dan simpelweg de natuurlijke richting en vorm van je wenkbrauwen. Neem daarna een wenkbrauw kwastje om de streepjes voorzicht in te blenden.

Wanneer je werkt met een wenkbrauwgel

Wil je een meer gedurfde look? Kies dan voor een gekleurde wenkbrauwgel. Hiermee leg je nog meer accent op je wenkbrauwen, zeker in combinatie met een wenkbrauwpotlood, doordat je haartjes dan ietwat dikker en donkerder worden. Ook hierbij geldt weer: begin vanuit de binnenkant van je wenkbrauw.

Take the day off

Natuurlijk is het fijn om wakker te worden met mooie wenkbrauwen maar toch is het super belangrijk om ’s avonds niet alleen je oogmake-up en foundation te verwijderen maar ook de make-up op je wenkbrauwen. Je haartjes worden er namelijk absoluut niet blij van om 24/7 in de gel te zitten en hierdoor zul je uiteindelijk meer haartjes verliezen dan je lief is. Wil je toch altijd rondlopen met mooie wenkbrauwtjes, overweeg dan permanente make-up.

Naast je wenkbrauwen ook een nieuwe make-up routine? Deze is heel fijn voor een doordeweekse dag.