De één vertoont meer perfectionistisch gedrag dan de ander. Heb jij altijd het gevoel dat je alles perfect wil doen, neem je geen genoegen met half werk en ben je niet snel tevreden met wat je doet of maakt? Dan ben je waarschijnlijk best wel perfectionistisch. Er zijn een aantal sterrenbeelden die aanleg hebben voor perfectionisme. Herken jij de eerdergenoemde dingen meteen, dan is de kans groot dat je één van de volgende sterrenbeelden hebt.

Deze sterrenbeelden zijn vaak perfectionistisch

Natuurlijk is het niet helemaal afhankelijk van je sterrenbeeld en kun je ook perfectionistisch zijn als je niet één van de volgende sterrenbeelden hebt. Toch zijn de volgende sterrenbeelden negen van de tien keer wel perfectionistisch volgens de sterren.

1. Schorpioen

Een Schorpioen mag dan wel een snelle leerling zijn, als het niet gaat volgens plan krijgt een Schorpioen hier meteen de kriebels van. Schorpioenen zijn namelijk erg ambitieus en doen het liefst alles zo goed mogelijk. Zelfs zo ambitieus dat ze soms de lat iets té hoog leggen voor zichzelf. Dit gaat vervolgens weer ten koste van de rust, omdat hier erg veel stress bij komt kijken.

2. Maagd

Maagden staan natuurlijk bekend als echte opruimers én schoonmakers. Dit zie je ook terug in de werkhouding van een Maagd. Ze plannen alles tot in de puntjes, maar vergeten soms dat ze lang niet alles zelf hoeven te doen. Toch vind een Maagd het moeilijk om de controle los te laten, omdat alles eigenlijk perfect moet voor een Maagd.

3. Steenbok

Hoewel je nooit de beste kunt zijn in iets, wil een Steenbok toch wel altijd de beste zijn op alle vlakken. Ze zijn nou eenmaal prestatiegericht en stellen mega hoge eisen voor zichzelf. Hierdoor voelt het zelfs als falen wanneer het een keer niet lukt.