Gewicht verliezen gaat niet altijd zonder problemen. Het kan zijn dat je een stuk minder eet, waardoor je toch last blijft houden van dat hongergevoel. Niemand wordt gelukkig van dat hongergevoel! Het kan er zelfs toe leiden dat je juist meer gaat eten. Een dieet waarbij je constant honger blijft hebben, is dan ook gewoon niet de oplossing. Gelukkig zijn er ook genoeg andere opties die ervoor zorgen dat je wél gewicht verliest, maar zonder constant last te hebben van een hongergevoel. Het PFC Every 3 dieet is er daar eentje van.

Hongergevoel

Als je gewicht wil verliezen, is het juist niet de bedoeling dat je minder eet. Dit zorgt er namelijk voor dat je wel last blijft houden van een hongergevoel en sneller zal gaan snaaien. Natuurlijk is het belangrijk dat je minder calorieën binnen krijgt, maar dat hoeft niet per se te betekenen dat je op mini hapjes hoeft te leven gedurende de dag. Er zijn genoeg voedingsmiddelen die genoeg verzadigen en maar weinig calorieën bevatten. Hierdoor krijg je nog steeds een stuk minder calorieën binnen, maar kun je wel gewoon lekker blijven eten.

PFC every 3
Bron: Pinterest

Wat is het PFC Every 3 dieet?

PFC staan voor ‘proteïn’, ‘fat’ en ‘carbs’. Oftewel: eiwitten, vetten en koolhydraten. Deze drie belangrijke voedingsstoffen moet je volgens het PFC Every 3 dieet gebalanceerd binnenkrijgen. En dat voor iedere drie uur. Het eten van deze drie voedingsstoffen in de juiste porties met de juiste interval zorgt er namelijk voor dat je bloedsuikerlevel gelijk blijft. Zo zorgen eiwitten ervoor dat je bloedsuikerspiegel stijgt terwijl de koolhydraten ervoor zorgen dat je bloedsuikerspiegel weer daalt. Vet zorgt ervoor dat de spijsvertering vertraagd. Samen is dit een perfecte combinatie!

Mark McDonald, auteur van het boek Body Confidence, is ervan overtuigd dat deze manier van eten ervoor zorgt dat je lichaam vet kan verbranden. Je hebt geen last van hongergevoelens, waardoor je niet meer zal eten dan nodig. Zó kun je afvallen of op gewicht blijven.

Lees ook: De stiekeme dikmakers die slecht zijn voor je dieet