Een aantal weken geleden vertelde ik jullie over mijn weg naar de meest zorgeloze, haarvrije, zomer. Omdat ik het scheren beu was ging ik aan de slag met de Philips Lumea Prestige en ik beloofde jullie van mijn ervaringen op hoogte te houden. Inmiddels zijn we 6 weken en 3 IPL (intense pulsed light) behandelingen verder en vond ik het tijd om mijn ervaring met jullie te delen.

Herinnerd worden aan je me-time

Met een overvolle agenda en een dito hoofd wil mijn me-time er wel eens bij inschieten. Toen iemand me laatst vroeg wat ik die week allemaal voor mezelf had gedaan kwam ik niet verder dan ‘mijn haren stijlen’. Het gebruik van het IPL apparaat staat me sinds kort bij door mij er via de Lumea app aan te herinneren dat het weer tijd is voor me-time. Zoals ik jullie vertelde werkt het IPL apparaat volgens Philips optimaal wanneer je de eerste 3 tot 4 behandelingen ééns per twee weken uitvoert. De app herinnert me wanneer het tijd is voor mijn volgende behandeling en gezien ik ben begonnen met mijn boven- en onderbenen, schouders én bikinilijn ben je al met al toch een half uurtje per behandeling zoet. Smartscan uitvoeren, serietje op mijn laptop aan de linkerkant van mijn bed en de verschillende opzetstukjes aan de rechterkant. Door het feit dat je het apparaat ook zonder oplaadsnoer kan gebruiken kun je het overal uitvoeren en met een kleine druk op het apparaat is het flitsje al gepiept. Een kind kan de was doen en zo wordt dat gedeelte van mijn beautyritueel dus heel gemakkelijk super ontspannen me-time.

philips-lumea-femfem

Een opzetstukje per gebied

Voor veel mensen kan een semi-permanente ontharingstechniek als IPL nog wel eens gevaarlijk klinken en zeker bij een apparaat dat bedoeld is voor thuisgebruik. De dermatologen die dit apparaat speciaal hiervoor hebben ontwikkeld hebben hier dan ook bij nagedacht en het apparaat op zo’n manier ontwikkeld dat het alleen kan flitsen wanneer het daadwerkelijk in contact staat met de huid. Daarom komen bij de Lumea 4 opzetstukjes: voor je benen, bikinilijn, oksels en voor je gezicht. Deze stukjes zijn perfect rond gevormd zodat ze gemakkelijk contact maken met je huid, ook op minder rechte stukjes zoals je knieën. Deze stukjes zijn heel makkelijk te verwisselen en het geeft je ook een fijn gevoel: safety first.

philips-lumea-femfem

Geduld loont

Ik ben ongeduldig. Wanneer ik iets wil heb ik dat liever gister dan vandaag en zo ook met de belofte van haarvrij zijn. Inmiddels heb ik, zoals gezegd, 3 behandelingen uitgevoerd. Zowel bij mijn oksels als bij mijn bikinilijn doen de behandelingen totaal geen pijn. Wanneer je je huid eerst haarvrij hebt gemaakt en als deze schoon is, voel je enkel een klein beetje warmte. De behandelingen op mijn benen waren soms iets gevoeliger: af en toe leek het alsof iemand een elastiekje tegen mijn benen aan liet schieten maar echt pijnlijk was het zeker niet. Ik kan nog niet zeggen dat ik volledig haarvrij ben maar zeker voor mijn oksels en bikinilijn geldt dat er nog maar heel weinig haartjes over zijn. Mijn beenhaartjes zijn iets hardnekkiger maar ook hier groeit al heel wat haar minder en daarom ben ik benieuwd naar het resultaat na de vierde behandeling. Even geduldig zijn want ik kan me weinig dingen voorstellen die fijner zouden zijn voor mijn beautyritueel dan met gladde beentjes opstaan en weer wakker worden. Ondanks dat de 549,99 euro die je betaalt voor zo’n apparaat voelt als een zware aankoop is het die investering mijn inziens zeker waard wanneer je je beseft dat je dan 10 jaar lang vooruit kan en dus ook 10 jaar op een pijnloze manier haarvrij bent wanneer je de behandeling eens in de acht weken herhaalt. Nooit meer stress om stoppels en de zomer doorkomen met een zijdezachte huid is immers onbetaalbaar. Ik hou jullie op de hoogte van het resultaat na mijn volgende behandelingen.

philps-lumea

Gezien ik een behoorlijk contrast heb tussen mijn haar- en huidskleur werkt het apparaat bij mij dus heel goed. Heb jij lichte haartjes en een lichte huid en ben je benieuwd of het apparaat dan ook werkt? Lees dan hier de ervaring van Willemijn.

philips-lumea-prestige-femfem
philips-lumea-ipl-femfem