Er bestaat een park in Zuid- Korea met jawel, alleén maar piemels. En mocht je denken dat iemand het gewoon lollig vond om zoiets neer te zetten omdat ze, tja, dol zijn op piemels, dan heb je het ook mis. Hier zit namelijk gewoon een verhaal achter.

piemelpark FEM FEM

Haesindang Park

Het Haesindang Park, oftewel het park met dé grootste piemels om je heen. Klinkt allemaal heel grappig, maar het verhaal achter het park is minder grappig. Volgens verhalen zou het stuk grond waar het park zich bevindt een herinnering zijn aan een jonge en maagdelijke vrouw die ooit is verlaten door een visser. Hij liet haar achter op een steen en toen er een storm kwam, stierf de vrouw. Na haar overlijden kon er geen vis meer worden gevangen tot er een visser klaar kwam in de zee (zeggen ze hè, zeggen ze). Om er voor te zorgen dat mannen niet opeens voor hun lol hetzelfde gingen doen in de zee, besloot het dorp een park op te richten vol met piemels met als doel een offer voor de zee.


View this post on Instagram

A post shared by Anna Lee (@trashcanna) on


View this post on Instagram

A post shared by Victoria Denisenko? (@victoriiad) on

Kortom, om dit bijzondere park te bezoeken moet je wel eventjes wat geld opzij leggen voor een ticket naar Zuid-Korea. Maar hé, we weten in ieder geval dat op reis gaan goed is voor je gezondheid