Oude kaas, jonge kaas, schimmel kaas en harde kaas: we houden van kaas. En dan vooral héél veel kaas. Hier dachten drie Franse chefs precies hetzelfde over. Ze bakten namelijk een pizza met wel 834 soorten kaas. What! 

Nieuw record

Afgelopen week vestigden drie Franse chefs uit Lyon (Morgan Niquet, François Robin en Julien Serri) een nieuw record voor ‘meeste soorten kaas op een pizza’. Het record werd verbroken tijdens de SIRHA tentoonstelling op 25 september 2021. De tentoonstelling was een wereldwijde ontmoetingsplek voor hotels, restaurants, catering en gastronomie.

Een pizza met 834 soorten kaas

De recordbrekende pizza was belegd met 834 verschillende soorten kaas (wij wisten ook niet dat er zóveel soorten waren) die waren opgehoopt op het pizzadeeg. Met deze stunt wilde de pizzamakers laten zien hoe veel variatie aan kaas Frankrijk heeft, en hoe belangrijk zuivel voor de Fransen is.

pizza 834 soorten kaas
Guinness World Records Limited 2021

Het maken van de pizza

We horen je denken, ‘Hoe maak je een pizza met zooooveel soorten kaas?’ De voorbereidingen begonnen al om half 12 ’s ochtends met het snijden van de kazen. En dit waren geen halve maatregelen! Per soort moet er namelijk 2 gram op de pizza zitten mocht het gelden als topping. Daarna werden alle kazen in een vorm gelegd, voordat ze op de pizza gingen om vervolgens gebakken te worden. Het was uiteindelijk Lorenzo Veltri die de chefs van hun certificaat mocht voorzien. Chapeau chefs!

Het voormalige record was gezet door de Fransman Benoît Bruel, wederom in Lyon. Zou hij het nieuwe record proberen te verbreken?Ben je ook zo dol op kaas maar vind je het wat veel moeite om zelf aan de slag te gaan in de keuken? We got you! Bij deze kaasbar in Amsterdam kun je onbeperkt kaas eten. Heaven!