Verslavingen heb je in alle soorten en maten. Een verslaving aan cola, nagel bijten of een verslaving aan het verzamelen van spullen zijn nog redelijk onschuldig. Verslavingen aan drugs of alcohol nemen heftigere vormen aan. En nu is uit onderzoek gebleken dat pizza dezelfde werking kan hebben als heroïne. Ja, jouw pizzaverslaving is dus echt.

pizza-verslavend-drugs-femfem

Eetverslaving

Uit een onderzoek aan de universiteit van Michigan naar eetverslavingen is gebleken dat pizza verslavend kan werken. Het onderzoek bestond uit twee verschillende soorten. Bij het eerste onderzoek kregen 120 studenten 35 verschillende voedingsmiddelen voorgeschoteld, waarover zij vervolgens moesten aangeven welk voedingsmiddel zij het meest als verslavend bestempelden. Hieruit bleek dat voedsel met veel vet vaak geassocieerd wordt met een verslavende werking. Bij het tweede onderzoek werden 384 studenten ondervraagd. Aan hen werd de vraag gesteld welke voedingsstoffen zij associëren met een eetverslaving. Hieruit bleek dat de verwerking van voedsel in verband wordt gedrag met een verslavende werking.

Die heerlijke pizza

De onderzoekers kwamen tot de ontdekking dat pizza net zo verslavend is als drugs. Volgens Dr. Stephen Neabore zou hetzelfde deel van de hersenen oplichten wanneer je iemand met een pizza verslaving pizza voorschotelt, als dat je iemand met een heroïneverslaving heroïne voorschotelt. Je zou gelukkiger worden wanneer je meer van de pizza eet, door deze verslavende werking. Betekent dit nu dat we moeten stoppen met pizza eten? Zeker niet. Het hoeft echt niet te betekenen dat je nu nooit meer pizza mag eten. Het kan echt geen kwaad wanneer je je eens in de zoveel tijd overgeeft aan die heerlijke pizza, zolang het maar geen drie keer in de week voorkomt.

Gelukkig bestaan er ook gezonde pizza’s, waardoor je van je pizza kunt genieten zonder schuldgevoel. Zo maak je hem.