Oké, wij als Brabanders op kantoor moesten ook even twee keer lezen. Wij houden ontzettend van pizza én van worstenbroodjes, maar samen op een pizza.. We just don’t know.. Goed, we hebben dan ook van onze ouders geleerd dat je eerst iets moet proeven voordat je het afschrijft. Binnenkort kun je bij de Jumbo deze lekkernij met mozzarella, tomatensaus en spek halen, nog even geduld!

@shaymitchell
@shaymitchell

Brabantse Jubileum Editie

In de supermarkt is de keuze uit verschillende soorten pizza tegenwoordig enorm. Van pizza quattro formaggi tot aan pizza margherita. Hoewel er een eeuwenlange discussie lijkt te gaan over de ananas op een pizza Hawaï, overtreft geen pizza deze nieuwkomer. De supermarktketen uit Veghel spreekt van een ‘Brabantse Jubileum Editie’. Jumbo is honderd jaar geleden namelijk voortgekomen uit een groothandel in levensmiddelen, opgericht door Karel van Eerd. Hoewel de ene razend enthousiast zijn mening uitspreekt op social media, geeft de ander aan er geen meter bij in de buurt te komen.

Zowel in Brabant als binnen de Italiaanse keuken zullen er ongetwijfeld personen zijn die het heiligschennis vinden. Voor anderen zal het een droom zijn die werkelijkheid wordt. Sinds kort verkoopt de Jumbo de Pizza worstenbroodje, een pizza belegd met worstenbroodjes, mozzarella, tomatensaus en spek.

@jumbo
@jumbo

Frikandellen editie

Jumbo baarde vorig jaar ook al opzien met een opvallend product. Toen lag de frikandel speciaal salade in de schappen. Concurrent Lidl bracht eerder de zogenaamde frikandel speciaal spread op de markt. Bij Aldi konden bezoekers dan weer gaan voor een frikandellenvlaai.

Snollebollekes

De worstenbroodjespizza maakt onderdeel uit van een speciaal oranje assortiment ter gelegenheid van de sportzomer. Deze campagne werd afgetrapt met een nieuw nummer van de Brabantse feestgangers Snollebollekes, die je ook wel zou kunnen kennen van hun hits Links rechts en Vrouwkes.

@jumbo
@jumbo

De snack van 460 gram ligt voor vijf euro in de schappen. Wie op de lijn let kan de Brabantse pizza – met een zakje curry als extraatje – beter laten liggen. Wie de pizza verorbert, werkt ineens 1200 kilocalorieën naar binnen.

Lees ook: Bij de Lidl kun je nu de bekende vlambapao halen!