Zoetigheid, zo’n ding waarvan je er vanuit gaat dat je het amper nog kan eten wanneer je meer plantaardig eet of als je bijvoorbeeld geen gluten en/of lactose mag eten wegens een intolerantie. Nou niet dus.  En mocht je denken dat je dan ingewikkeld in de keuken bezig moet zijn om vegan te koken? Nou, ook niet. Vandaag voor jullie een cheesecake on the menu zonder roomkaas, zonder suiker en zonder roomboter maar nét zo lekker

En ook niet geheel onbelangrijk, héél makkelijk om te maken.

Vegan Cheesecake V3 from FEM FEM on Vimeo.

Wat heb je nodig?

  • 170 gram rauwe pecannoten
  • 170 gram rauwe cashewnoten
  • 100 gram medjooldadels
  • 2 eetlepels 100% plantaardige Becel  met kokos & amandelolie
  • 250 gram rood fruit

Wat moet je doen?

1. Leg de cashewnoten in een bakje met water en laat ze weken.
2. Laat de Becel 100% Plantaardig au bain marie smelten.
3. Doe de pecannoten en de ontpitte dadels, met 1 eetlepel gesmolten Becel 100% Plantaardig in de mixer en laat het draaien tot het een mooie, gladde massa is geworden.
4. Verdeel het pecannotenmengsel over de bodem van de springvorm.
5. Maak de mixer schoon en doe dan de cashewnoten en de andere eetlepel Becel 100% Plantaardig erin. Laat het draaien totdat het een mengsel is geworden.
6. Verdeel nu de cashewnotenlaag over de pecannotenlaag.
7. Zet de springvorm voor 2 uurtjes in de vriezer.
8. Pureer het fruit.
9. Haal de springvorm na 2 uur uit de vriezer en verdeel het gepureerde fruit eroverheen.
10. Maak de springvorm open en aanschouw: je prachtige vegan cheesecake is klaar.

Lees ook: onze 3 favorieten vegan recepten.