We kunnen maar geen genoeg krijgen van planten. Ze maken elke ruimte gewoon een stuk gezelliger! Het enige nadeel: planten vereisen veel zorg. Een goede dosis zonlicht, water en plantenvoeding doet wonderen, maar deze tip uit onverwachtse hoek helpt ook. Je zou er zelf niet snel aan denken, maar je planten laten luisteren naar muziek schijnt heel goed voor ze te zijn!

@pinterest
@pinterest

Puur natuur

Nee, dit is geen grap. Je planten kunnen echt beter groeien als je ze een paar uur op een dag muziek laat horen. Volgens een onderzoek van de Universiteit van Melbourne zouden planten net zoveel van een lekker nummer houden als wij. De reden? Muziek kan de geluiden van de natuur nabootsen. De beste frequentie is tussen de 115 en 250 Hz. Deze trillingen komen namelijk het beste overeen met de geluiden uit de natuur. Sommigen geluiden kunnen er daarbij voor zorgen dat de huidmondjes van planten langer open blijven waardoor ze meer lucht opnemen en sneller groeien.

Favoriet nummer

Volgens de onderzoeker uit Melbourne zouden de favoriete nummers van je planten jazz of klassieke muziek zijn. Mocht je je hier niet zo thuis invoelen, heb je ook Music for Plants afspeellijsten op Spotify. Deze gaan je plantjes sowieso wel waarderen. Je hoeft je planten geen urenlang festival aan te bieden, 3 uur muziek per dag is meer dan genoeg.

plant muziek fem fem
@pinterest

Plantaardig

Misschien wel de belangrijkste vraag: kunnen planten dan horen? Het antwoord is: Ja! Dat die oudtante tegen haar plantjes zat te brabbelen was dus zo gek nog niet. Al in 1973 ontdekte een student dat planten die 8 uur per dag naar een F-noot luisterden binnen twee weken dood gingen. Planten die niet naar muziek luisteren bleven in leven maar groeide aanzienlijk slechter dan de planten die 3 uur naar deze noot luisterden. Ook is er een bekende studie die de ene plant uitschold en de andere complimenteerde. Na 30 dagen was de gepeste plant bijna dood, terwijl de plant die was bedolven met complimentjes het nog prima deed. Wie had gedacht dat een simpel complimentje of een muziekje je planten wél in leven zou kunnen houden?

Is dit toch teveel moeite voor je? Haal dan deze 7 kamerplanten die niet kapot te krijgen zijn in huis!