Raise your hand als je ooit dat specifieke gevoel tijdens vrijen hebt ervaren dat alleen kan worden omschreven als, uhm, het gevoel dat je moet plassen. Misschien heb je je zelfs afgevraagd of je je bedavontuurtje moet onderbreken voor een korte plas pauze in de badkamer… Maar maak je niet druk! Meerdere vrouwen hebben soms het gevoel dat ze moeten plassen tijdens het vrijen.

plassen tijdens het vrijen
Bron: After

Plassen in the heat of the moment

Volgens Aleece Fosnight, een gespecialiseerde arts in seksuele geneeskunde is dat gevoel van moeten plassen een veel voorkomend gevoel voor mensen. Vooral voor vrouwen kan het gevoel herkenbaar zijn. In werkelijkheid kunnen veel verschillende factoren de oorzaak zijn.

Fosnight zegt dat er een aantal mogelijke redenen achter dit gevoel zitten: de positie waarin je de daad verricht, waardoor er druk op de blaas of urinebuis kan komen. Het hebben van een volle blaas kan er ook voor zorgen dat je het gevoel hebt dat je moet plassen (altijd even plassen van te voren). Het kan ook zijn dat je niet nat genoeg bent dit noemen we: vaginale droogheid. Zorg dus voor goed voorspel en ga dan pas voor de geslachtsgemeenschap.

Een fijn gevoel?

Toch kan dit specifieke gevoel voor sommigen bijzonder aangenaam en stimulerend zijn. “De sensatie van druk op de blaas kan het plezier en de intensiteit van het orgasme voor sommige vrouwen verhogen,” zegt Fosnight. Ook zegt ze dat sommige vrouwen het opkomen van een orgasme ervaren als het gevoel van moeten plassen.

Anderen kunnen het gevoel dat ze moeten plassen tijdens het vrijen ongemakkelijk vinden. Fosnight legt uit dat dit het geval kan zijn als het niet iets is dat typisch wordt gevoeld tijdens de geslachtsgemeenschap. “Het gevoel hebben dat je moet plassen kan afleidend zijn, minder plezier veroorzaken en de seksuele activiteit eerder dan gewenst beëindigen,” legde Fosnight uit.

Wat er tegen doen?

Als dit specifieke gevoel hinderlijk of afleidend is in plaats van plezierig, zijn er een aantal dingen die kunnen helpen het te verlichten of het helemaal te voorkomen. Fosnight wijst op het veranderen van standjes en het gebruiken van glijmiddel.

Als je denkt dat een volle blaas de oorzaak is van het gevoel, kan het volgens Fosnight helpen om de blaas voor de daad te legen. “Het is altijd goed om uw partner te laten weten dat je een vol bekken hebt en dat je je blaas moet legen als je middenin een hete vrijpartij zit. Het moet natuurlijk wel leuk blijven.

Lees ook: Arts vertelt waarom je niet onder de douche mag plassen