We dachten de meest bizarre beautytrends achter te laten in 2021, maar 2022 heeft gewoon wat nieuws te bieden. In Rusland ga je nu namelijk helemaal hip de straat op wanneer je de zo genoemde ‘octopus lips’ hebt. We mogen hopen dat dit binnen de Russische landsgrenzen blijft, want of we dit nou écht een succes vinden vragen wij ons nog af.

Octopus lips

Hoewel je in eerste instantie zou denken dat het hier om photoshop gaat, is dat (helaas) toch echt niet zo. Er zijn écht vrouwen die dit laten doen. Er wordt met fillers een soort ‘bloemetjes’ vorm gecreëerd in de lippen. Plastisch chirurg Emelian Braude is dé bedenker van dit fenomeen, wat nu ‘octopus lips’ of ‘devil lips’ wordt genoemd.

Wisselende reacties

De reacties zijn overigens erg wisselend. Een deel van de mensen die dit voorbij hebben zien komen, zijn niet mega enthousiast. Ze laten zonder schaamte weten dat ze het geen heel mooi gezicht vinden. Toch zijn er ook anderen die er juist wel positief over zijn. Het is vooral esthetisch erg aangenaam om naar te kijken.

Gevaarlijk

Mocht je nu ‘kamp aangenaam om naar te kijken’ zijn en zelfs twijfelen of dit niet wat voor jou is. Pas op! Zo vrolijk als het eruit ziet (de meningen zijn hierover verdeeld), is het eigenlijk niet. Het brengt namelijk zelfs een beetje gevaar met zich mee. Fillers die op een verkeerde manier ingebracht worden, kunnen namelijk in je bloedvaten komen. Dit kan dan zorgen voor blokkades, waardoor het weefsel afsterft. Dit wil je dus absoluut voorkomen!

De vraag is of deze trend overwaait vanuit Rusland. Vooral op Instagram zie je dat de reacties dus wisselend zijn, waardoor het niet meteen enthousiast ontvangen wordt. Tel daarbij op dat het ook nog eens gevaarlijk kan zijn én we kunnen eigenlijk alleen maar hopen dat het snel weer overwaait.

Lees ook: 3 manieren om je lippen voller te laten lijken