Een platte buik willen we eigenlijk allemaal wel, maar op één of andere manier gaat juist dít erg lastig. Je sport je misschien wel een ongeluk, maar toch zie je maar weinig progressie. Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Buikspieroefeningen zorgen niet voor een platte buik. Je kunt dus zo veel sit-ups doen als je wil, maar je zal meer uit de kast moeten trekken voor die platte buik. Wij leggen je uit waarom buikspieroefeningen alleen niet genoeg is.

buikspieroefeningen niet zorgen voor een platte buik
Bron: Pinterest

Buikspieroefeningen zorgen niet voor een platte buik

Buikoefeningen zorgen dus helaas niet meteen voor een platte buik. Hoewel de reclamespotjes beweren dat planken en sit-ups meer dan genoeg is voor een platte buik, zit het eigenlijk heel anders in elkaar. Buikspieroefeningen zorgen er namelijk voor dat je vet verbrandt én dat er spieren groeien. Helaas zie je die spieren niet als er nog een laagje vet overheen zit. Als je dus niet van dat vetlaagje afkomt, heb je dus ook geen plezier van die vele work-outs.

Dit moet je wél doen voor een platte buik

Alleen het doen van buikspieroefeningen is niet genoeg om vet te verbranden. Daarnaast verbrand je met het doen van buikspieroefeningen vet in het algemeen en – helaas – niet plaatselijk. Dat betekent dat het dus eigenlijk niet uitmaakt wat voor beweging je kiest. Als je maar beweegt! Je kunt dus ook prima de spieren in je rug, armen of benen trainen, omdat deze ook zorgen voor vetverbranding.

Daarnaast is het belangrijk dat je je voeding aanpast. Dat betekent overigens niet dat je meteen op rantsoen moet, want dit werkt juist averechts. Dan gaat je lichaam in de spaarstand, waardoor het juist geen vet verbrandt. Je moet overstappen op gezonde voeding en genoeg blijven eten. Kies alleen voor producten die goed vullen, genoeg voedingsstoffen bevatten en laag in calorieën zijn.