Ben jij momenteel extra hard aan het sporten in de sportschool om die laatste kilo’s te verliezen? Zie je nog geen resultaten op de plek waarop je hoopte? Of ben je gewoon benieuwd waar je als eerst zal afvallen? Wij hebben uitgezocht op welke plekken je als eerst vet verliest.

afvallen
Bron: Pinterest

Op welke plek ga je als eerst afvallen?

Helaas kunnen we niet kiezen waar we als eerst vet willen verliezen, al zou het wel hartstikke ideaal zijn. Afvallen gaat namelijk vanzelf en je kan niet een bepaalde plek extra hard trainen om daar vet te verliezen. Hou bij het afvallen daarom rekening dat je niet meteen afvalt op de plekken waar je dat zou willen. Waar je precies als eerst afvalt, hangt af van je lichaam. Ieder lichaam is namelijk anders. Als man sla je bijvoorbeeld vet op andere plekken dan een vrouw. Ook hebben hormonen en stress invloed op het lichaam.

Subcutaan en visceraal vet

Er zijn twee vet soorten, subcutaan en visceraal vet. Subcutaan vet kan door het hele lichaam zitten. Visceraal vet zitten rondom je organen. Het valt minder op, maar het kan slecht zijn voor de gezondheid. Je hebt namelijk dan een groter risico op diabetes en hartproblemen.

Op welke plekken val je als eerst af als vrouw?

Vrouwen slaan meestal vet op rondom de heupen. Als ze aankomen, dan slaan ze daar ook als eerst vet op. Maar daar verdwijnt het dan wel als laatst. De eerste plekken waar vrouwen als eerste afvallen zijn de armen en benen. Mocht je rond deze gebieden vet willen verliezen, dan zal je (naast sporten) ook nog op je voeding moeten letten. Afvallen heeft namelijk alles te maken met je dieet, maar wees absoluut niet te streng voor jezelf!

Lees ook: Gezond afvallen: TikTokker verloor 5 kilo in 6 weken op déze manier