We zitten midden in de wintermaanden. Het is koud, guur en grauw buiten. Het liefst blijven we heerlijk binnen, maar voor één activiteit maken we maar wat graag een uitzondering. We willen best de deur uit om gezellig met onze vrienden en familie te schaatsen. Gelukkig zijn er genoeg geweldige plekken om te schaatsen in ons kikkerlandje. Dat mag ook wel gezien ons verleden.

De leukste plekken om te schaatsen in Nederland

Hoewel we al flink wat jaren niet gegarandeerd gezegend zijn met een pak ijs op de wateren, doet dit niets met onze motivatie om het wel lekker te blijven doen. Natuurijs is schaars dus als het kan, doen we dat. Anders wijken we uiteraard gewoon uit naar een stukje kunstijs. Alles om dat koek & zopie gevoel vast te houden, want stiekem vinden we het heerlijk. Ondanks die ondraaglijke kou. Dit zijn de leukste plekken om te schaatsen in Nederland.

#1 Ice Amsterdam

Waarschijnlijk een van de meest populaire die eigenlijk iedereen wel kent. Toch blijven wij de charmes inzien van deze schaatsbaan op het Museumplein. Het hele plaatje klopt gewoon!


Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Giulia (@giulialauria)

#2 Schaatsbaan in Rotterdam

Van de hoofdstad naar Rotterdam. Hier vind je namelijk de grootste schaatsbaan van Nederland. Met een goede 400 meter aan ijs heb je misschien wat minder last van andere mensen. En oh ja, het aller belangrijkste: het dak is een levensgrote regenboog. Te gezellig!

#3 Cool event in Scheveningen

Hier heb je meteen drie vliegen in een klap. Er zijn namelijk naast de schaatsbaan ook nog prachtig versierde kerstbomen én ijssculpturen. Een soort winterwereld waar je nooit meer weg wil.


#4 Schaatsbaan bij de Goudsekerk in Gouda

Midden in het oude centrum van Gouda rondom een prachtige kerk schaatsen. Dat klinkt als een droom toch? Dit is er dan ook zeker eentje die in het rijtje hoort.

#5 Winter village in Laren

Deze te leuke schaatsbaan is er eentje die je deze winter gezien moet hebben. Pluspunt: er na kun je heerlijk kaasfonduen. Zeker niet erg, want van al die inspanning krijg je natuurlijk een lege maag.

#6 Het vrijthof in Maastricht

Niet voor iedereen om de hoek, maar wel ontzettend gaaf. Je kunt er overigens ook een prima dagje uit van maken, want er is nog veel meer te doen dan alleen schaatsen. Tussendoor neem je gewoon een warme chocolademelk en geniet van je van een prachtig uitzicht over de stad in het reuzenrad.

Lees ook: 11x winterdates waar jij je bed voor uitkomt