Het is weer, zo ver de gezelligste, maar vooral de koudste periode van het jaar. Wanneer je geen zin hebt in de kou, maar wel graag iets leuks wilt doen met je lover lijken de opties vaak beperkt. Maar no worries wij hebben 11x winter dates waar jij je bed voor uit komt op een rijtje gezet.

1. Binge al je favoriete kerstfilms

Dit is de perfecte date voor een vrijdagavond na een drukke week. Kruip lekker warm tegen je partner aan onder een dekentje en maak je klaar voor een avondje Netflix and Chill.

2. Maak samen een gingerbread huisje

Wat past er nou beter bij de feestdagen dan een gingerbread huis. Meteen een goede test of jullie goed samen kunnen werken. Nog een tip; geef er niet te veel geld aan uit. De kans dat jij of je partner al een hap van het dak heeft genomen voor het in elkaar staat is groot.. Ben je meer een hartige snacker? Je kunt ook een charcuterie chalet maken!

3. Ga op dubbeldate

Rondom de feestdag heb je het liefst je loved ones om je heen. Nodig een ander koppel uit om samen wat te eten of spelletjes te doen. Super gezellig, en ook nog eens budgetproof.

4. Een late night drive 

Wil je wel het huis uit, maar niet de kou trotseren? Ga op pad met de auto! Wie zegt dat je een locatie nodig hebt om heen te rijden, niets is gezelligers om doelloos rondjes te rijden. Zet de radio op zijn hardst, en blère samen mee met Mariah Carrey. 

5. Ga naar de bioscoop

Als je toch het huis uit wilt, maar niet de kou wilt trotseren; ga naar de bioscoop! Geniet van je partners aanwezigheid onder het genot van een leuke film én een hoop popcorn.

6. Ga schaatsen

Niets is cuter dan een schaatsdate! Voor alle klunzen onder ons, geen zorgen! Alleen maar extra redenen om je lover stevig vast te houden. Vergeet niet de date af te sluiten met een heerlijke kop warme chocomel.

7. Maak een sneeuwpop

Maak een sneeuwpop zodra het sneeuwt! Het hoeft trouwens niet perse een sneeuwpop te zijn.. Hou een sneeuwbal gevecht, of ga sleeën. Wie zegt dat het alleen voor kinderen is? Jij en je lover zullen in een deuk liggen.

8. Ga samen in bad

De winter klinkt altijd heel gezellig, maar het kan vooral ook heel koud zijn! Verwen jezelf en je partner daarom met een warm bad. Super gezellig én heerlijk warm. Zet de kaarsjes maar aan en geniet van een heerlijk glaasje wijn. Wie weet waar het naar toe leidt..

9. Maak een boswandeling

Liever iets actiefs? Maak een boswandeling! Niets romantischer dan een wandeling, al helemaal als het sneeuwt. Nog een voordeel: van het lopen krijg je het vanzelf wel warm.

10. Organiseer een picknick vanuit huis

Wanneer het veel te koud is buiten voor een picknick, organiseer er dan eentje vanuit huis. Leg een kleedje op de grond, en stal al je favoriete snacks uit.

11. Spelletjesavond

Speel samen een spelletje! Of het nu een bordspelletje is of dat jij en je lover de strijd aangaan tijdens een videospel. Zorg er wel voor dat jij of je partner niet té fanatiek worden, het moet wel gezellig blijven..

Lees ook: Originele date ideeën voor in de winter