Iedereen om je heen is op vakantie of net terug en jij zit thuis, achter je laptopje of op je telefoon, waar je mooie foto’s van vakantievierders tegenkomt. Helaas zit jij even krap bij kas en heb je besloten om een vakantie dit jaar over te slaan. Maar na het zien van al die foto’s heb je toch een beetje spijt. Wil jij wél op vakantie naar het buitenland dit jaar en overweeg je met het vliegtuig te gaan? Dan hebben wij deze tips voor je, zodat je er toch nog even tussenuit kunt en geen bakken met geld kwijt bent.

Goedkoop reizen FEM FEM

 

Steden dichtbij zijn minstens zo mooi

Er zijn heel veel mooie plekken in de buurt. Om een leuke vakantie te hebben, hoef je niet per se ver weg. Rijd bijvoorbeeld met een vriendin naar Antwerpen, een heerlijke bestemming net over de grens. Verblijf een paar dagen in een Airbnb, die je al kunt vinden vanaf €24,-. Zo hoef je niet met vliegtuig op reis, en ben je tóch op een hele leuke bestemming.

Verder weg op zoek naar de zon

Ben je een echte zonaanbidster? Dan is lekker weer een must voor een geslaagde vakantie. De volgende hacks zullen je helpen om een zo goedkoop mogelijk ticket naar de zon te scoren.

1. Boek op dinsdag

Op dinsdag zetten veel vliegtuigmaatschappijen nieuwe acties online, omdat ze op dat moment weten of de vluchten voor het weekend vol zitten.

2. Incognitovenster

Zorg dat je browser op incognito staat. Zo kan niemand zien waar jij op hebt gezocht. Wanneer jij twee dagen geleden hebt gezocht op ‘retour van Amsterdam naar Valencia’ dan onthoud die website het, en zul jij nooit meer een goedkoper ticket vinden. Dit incognitovenster vind je rechts bovenin je browser, bij de drie puntjes. Wanneer je hier op klikt, kun je kiezen voor ‘nieuw incognitovenster openen’.

3. Last-minute?

Last-minute wordt nog vaak gezien als een goede optie om goedkoop te vliegen, maar dit is al lang niet meer zo. Zes weken van tevoren willen vliegtuigmaatschappijen van de stoelen af die ze nog over hebben in het vliegtuig, binnen deze tijd kan het dus zo zijn dat de tickets goedkoper aangeboden worden. Hierbuiten heeft het niet veel zin. Het allergoedkoopst is om met je koffertje naar het vliegveld te gaan en te kijken in welk vliegtuig er nog een of twee stoelen over zijn, ook nog eens een verassing waar je belandt.

4. Twee enkeltjes

Het kan veel schelen om twee enkeltjes te boeken in plaats van één retourticket. Vergelijk verschillende vliegtuigmaatschappijen, dit geeft je ook nog eens veel vrijheid over de dagen dat jij wilt vliegen.

Verblijfplaats

Er zijn heel veel mogelijkheden om ergens te verblijven. Zo is een goedkope manier om een tentje mee te nemen en ergens op een gezellige camping een plaats te boeken. Wanneer dit niets voor jou is, kun je ook gemakkelijk verschillende hotels met elkaar vergelijken op sites als Booking.com. Door eerst te sorteren op ‘prijs’ en daarna op ‘beoordeling’ krijg je in verhouding het meeste waar voor je geld. De allergoedkoopste (of gratis) manier om ergens te verblijven is via Couchsurfing. Hier kun je een account aanmaken en kijken wie een bed of slaapbank in de aanbieding heeft voor jullie waar jullie kunnen verblijven. Couchsurfing is gratis en het is een super leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Roadtrip: ontdek sprookjesachtig Schotland