Kennen jullie Pluk van de Petteflet nog? Dat kleine jongetje met zijn felrode haar en rode kraanwagentje? Grote kans dat jullie zijn opgegroeid met Pluk, Aagje en de familie Stamper, en dat is een hele tijd geleden. Pluk van de Petteflet is nu namelijk 28 jaar, en enorm goed opgedroogd. Feel old yet?

Pluk van de Petteflet
Bron: Pluk van de Petteflet

Pluk van de Petteflet is nu 28 jaar en enorm goed opgedroogd

We kennen allemaal Pluk van de Petteflet wel. Het roodharige jongetje was vroeger regelmatig op ons beeldscherm te zien. Benieuwd hoe hij er nu uitziet? Lees dan vooral verder!

Janieck van de Polder

Pluk werd gespeeld door Janieck van de Polder. Tijdens de opnames was hij pas 9 jaar, nu is hij 28 jaar. In een interview met Lindanieuws, vertelt Janieck dat hij door de rol van Pluk een bijzondere jeugd heeft gehad. Hij moest tijdelijk van school af, waardoor hij les op de set kreeg. “Er was op de set altijd een lerares aanwezig, die ons tussen het draaien door les gaf. Zo kreeg ik toch rekenen en aardrijkskunde bijvoorbeeld. Anders had het allemaal niet gemogen.”

Muziek carrière

We hebben Janieck al een tijdje niet meer op het doek gezien. En dat is niet zomaar: Janieck heeft gekozen voor een carrière als singer-songwriter. En hoewel wij hem wel missen als acteur, is hij ook als zanger ontzettend succesvol. Grote kans dat je een van zijn nummers kent, zonder dat je het wist. Met zijn nummer Lost Frequencies stond hij 10 weken op nummer 1 bij verschillende Europese hitlijsten, en heeft hij meer dan 200 streams op YouTube. Janieck heeft heel de wereld rond getourd, en ook zijn nummer Feel the love werd een succes.

Enorm goed opgedroogd

Maar hoe ziet onze 9-jarige Pluk er nu uit? We kunnen wel stellen dat Janieck veel veranderd is, en gegroeid is tot een echte hottie. De zanger heeft afscheid genomen van zijn rode lokken, en heeft plaats gemaakt voor een donkere bos haar. Wat vinden jullie?

Lees ook: Nick Schilder laat sixpack zien op de cover van men’s health