Na het schrijven over de populaire podcast De Brand in het Landhuis hebben we besloten ons te verdiepen in de wereld van de podcasts want de populariteit ervan groeit. Vandaag hebben we voor iedereen die een enorme lust for life en reizen heeft een top 5 samengesteld van fijne podcasts om naar te luisteren. Of je nou al op reis bent of bezig bent met voorbereidingen, deze 5 zijn absoluut aan te raden.

podcasts reizen FEM FEM

Zero To Travel

Zero To Travel is een podcast over reizen dat er vooral voor zorgt dat je de eerste stap zet om daadwerkelijk de deur uit te gaan. En niet alleen dat, het zorgt er ook voor dat je weg blijft. Wat we daar mee bedoelen is dat deze podcast een hoop tips heeft om je te helpen ook met het zoeken naar werk in het buitenland, hoe je het beste kan reizen met een budget en eigenlijk het beste manier om een digital nomad te worden.

Zero To Travel Podcast

Amateur Traveler

Ben je nog nooit alleen weggeweest? Dan is Amateur Traveler gegarandeerd iets voor jou. Deze podcast moet je meer zien als een reiscoach die je helpt met het uitzoeken van bestemmingen en hoe je daar het beste rond kan komen. Een aantal van hun afleveringen zijn toegewijd aan het noorden van Chili, Belarus, Albuquerque en Napa.

Amateur Traveler Podcast 

The Budget-Minded Traveler

The Budget-Minded Traveler is eigenlijk bedoelt voor vrouwen die solo gaan reizen. En naast een podcast houden ze ook een blog bij én kan je een online cursus volgen wat Jackie Nourse, de eigenaresse van The Budget-Minded Traveler, beschrijft als een blueprint voor solo reizen.

The Budget-Minded Traveler Podcast

Travel with Rick Steves

Wellicht kennen jullie de reisboeken van Rick Steves al maar hij deelt nu ook zijn reis expertise via een podcast. Wil je meer weten over reizen in Europa en welke landen echt op je bucketlist moeten staan, waar de leukste restaurants zitten en hoe je een land écht ervaart als een local dan is dit absoluut een podcast voor jou.

Travel with Rick Steves Podcast

As Told By Nomads

Tayo Rockson is de host van de As Told By Nomads podcast het hiervoor interviewt hij verschillende mensen die veel van de wereld hebben gezien. Het reizen zelf wordt uiteraard ook besproken maar zo verdiepen zich ook meer in de verschillende culturen die de reizigers hebben ervaren.

As Told By Nomads Podcast

Ben je nog zoekende naar een mooie bestemming dan zijn dit de reistrends van 2019 volgens Pinterest en Airbnb.