De pony is hot dit jaar. Sinds een aantal maanden neemt de pony heel je Instagram feed over. Brigitte Bardot en Twiggy lijken opeens weer iedereen’s inspiratie en het staat ook bij vrijwel iedereen prachtig. Toch twijfel je nog steeds. Misschien staat het jou net niet, is het lastig bij te houden of ben je bang dat je hem niet goed weet te stylen. Herkenbaar? Zo eng is die pony knippen niet: wij vertellen je waarom.

alexa-chung-pony

Je bent bang dat een pony jou toch niet staat

Stel je doet het gewoon. Je gaat naar de kapper en laat je voorste lokken korter knippen. Met dicht geknepen ogen voel je dat je kapper haar schaar in je voorste lokken zet. Je durft je ogen bijna niet open te doen. Aan de andere kant ben je ook zo nieuwsgierig dat je jezelf niet kan bedwingen. Dan: je grootste angst. Je vindt het he-le-maal niks. Maar dan ook echt he-le-maal niks. De kans dat dit gebeurt is enorm klein: wanneer je aan je kapper vraagt om mee te denken over de juiste pony voor jouw gezicht, kan er bijna niks mis gaan en zal het jouw botstructuur alleen maar versterken. Mocht het nu echt niet staan, heb je er slechts zo’n week of 6 last van. Daarna kun je de korte lokjes wegwerken met een schuifspeldje of ze naar de zijkant meeföhnen alsof je een lok hebt. En als je je dan bedenkt dat het óf geweldig werkt, óf slechts 6 weekjes van je leven ietwat minder mooi is, dan voelt het toch veel minder eng? Dachten wij ook.

Je bent bang dat je bankrekening niet blij wordt van al die kappersbezoekjes

Natuurlijk is het de eerste keer goed om je pony te laten knippen door een professional. Zo kan je kapper kijken  naar de vorm van je gezicht, eventuele weerborstels en de dikte van je haar. Maar als de kapper dan eenmaal de perfecte pony heeft gemaakt, is het helemaal niet zo’n kunst om deze zelf bij te houden. Zo hoef je niet elke paar weken naar de kapper, maar kun je het af en toe best zelf doen. Hier leggen we aan jullie uit hoe dat moet. Is dat probleem ook weer opgelost.

Je denkt dat het stylen één groot drama is

Okè, het stylen van je pony kost inderdaad wat tijd wanneer je wil dat hij mooi gestyled zit. Dat kost je dan maarliefst zo’n minuut. Even je föhn in het stopcontact, ronde borstel erbij en je voorste plukjes even een kleine touch up geven. Wanneer er een regenbuitje op je lokken valt, willen ze nog wel eens hun eigen leven gaan leiden. Maar de trend van dit moment is sowieso de rommelige pony. Perfect gestijlde pony’tjes zien we nauwelijks. Je kan dus kiezen tussen een minuutjes stylingwerk of de messy bangs: beide mogelijk. Daarmee is dus weer een angst weggehaald.

Durf je al bijna? Nu rest je alleen nog maar de kapper te bellen en je nog even te laten inspireren door onderstaande mooie bangs.