Een naam uitkiezen voor je toekomstige baby is één van de mooiste dingen om mee bezig te zijn. Maarre, het kan ook een lastig iets zijn. Misschien heb je al wat namen in gedachten, of misschien ben je nog helemaal niet zwanger maar ben je gewoon benieuwd. Het is nooit te vroeg om te kijken! Dit zijn dan ook de populairste babynamen van 2023.

Populaire babynamen 2023
Bron: Friends

Babynaam uitkiezen

Of het nu dankzij een personage uit een film of serie, een celeb of gewoon iemand die je héél leuk vindt: inspiratie voor unieke babynamen kun je in principe overal vinden. Een babynaam uitkiezen kan een uitdagend proces zijn, vooral omdat beide partijen er mee eens moeten zijn. Wat is leuk en waar raken jullie nooit op uitgekeken? Om je op weg te helpen, hebben wij (of naja, eigenlijk 24baby.nl) uitgezocht wat de populairste babynamen van 2023 zijn.

1. Nederlandse namen

Duh! In 2023 geven ouders massaal hun kinderen een Nederlandse naam. Volgens 24Baby.nl blijkt dat Mees, Daan en Joep de meest gezochte Nederlandse jongensnamen zijn. Bij de Nederlandse meisjesnamen zijn dit Jet, Saar en Floor.

2. Internationale namen

Maar internationale namen beginnen ook steeds hipper te worden. Denk aan de Scandinavische namen, deze zijn al jaren populair in Nederland, en maken, ook in 2023, nog altijd een opmars.

Scandinavische jongensnamen als Olav, Odin en Sven zijn heel veel gezocht, maar namen van andere landen zijn uiteraard ook heel erg populair. Je baby een fantastische Italiaanse meisjesnaam geven als Luna, Giulia of Valentina. Bellissimo! 

3. Kort, maar krachtig

Kort, maar krachtig: dat is wat ouders in 2023 willen voor hun toekomstig kindje. Het is een trend die 24Baby.nl steeds vaker voorbij ziet komen en daar geven we hun geen ongelijk bij.

Korte namen zijn ook hartstikke, stoer! Stoere meisjesnamen zijn bijvoorbeeld Liz, Puck en Maud. Voor de jongens zijn Sam, Vic en Wolf hele leuke namen om op je lijstje te zetten.

4. Bijbelse namen

Gelovig of niet, de Bijbel blijft een inspiratiebron voor veel toekomstige ouders. Best logisch, hier staan namelijk heel veel mooie en zeldzame namen. Wat betreft jongensnamen kun je denken aan Benjamin, Abel en David. Voor meisjes zijn de namen Tirza, Mara en Rhodé erg hip.

5. Unisex

Naast speelgoed, boeken en kleding kun jij er voor kiezen om je kind ook een genderneutrale naam te geven. Wil je de uitkomst van je baby niet wil weten of wil jij ‘m genderneutraal opvoeden? Dan is een unisex naam perfect!Het wordt steeds meer gedaan en het is dan ook mega hip in 2023. Enne, ze hebben vaak ook een stoere klank. Leuke opties zijn Noa, Senna, Sam en Benja.

Wil je de populairste babynamen van 2023 op een rijtje? 24baby.nl heeft een mooie lijst gemaakt. Zo heb jij in één ogenblik alle hippe namen voor je staan.

Populaire babynamen 2023
Bron: 24baby.nl

Lees ook: Deze babynamen passen goed bij deze sterrenbeelden