Heerlijk om tijdens de koude dagen lekker op de kunnen warmen binnen met een kop warme chocolademelk. Helaas is warme choco best wel een guilty pleasure en kun je het beter niet iedere dag drinken. Natuurlijk doen we dat wel graag dus hebben we een gezonde warme chocolademelk voor je die ook nog eens hartstikke vegan is.

Chocolademelk

Ondanks dat chocolademelk super lekker is in de winter, is het niet mega gezond. Er zitten namelijk mega veel suikers in een kop warme choco. Zo bevat een gemiddelde mok met chocolademelk al zo’n 5 suikerklontjes. Wil je toch van dit hemelse drankje genieten zonder alle toegevoegde suikers? Probeer dan dit receptje eens.

Goed voor je

Ondanks de suiker is het toch goed voor je om warme chocolademelk te drinken. Zo kan het drinken van chocolademelk ervoor zorgen dat jij een lagere bloeddruk krijgt, het is goed voor je spierherstel en spieropbouw en je krijgt er ook nog is meer energie van!

Gezonde warme chocolademelk

We hebben een super lekker (gezonder) receptje voor je, zodat je tóch iedere dag warme chocolademelk kunt drinken. Dit zijn de ingrediënten die jij nodig hebt voor een gezonde (en vegan) chocolademelk:

  • Snufje zout
  • 1 theelepel maple syrup
  • 1/4 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • Ongezoete havermelk 1 mok

Wil je graag een Bounty chocolademelk? Maak dan lekker gebruik van kokosmelk!

Hoe maak je gezonde warme chocolademelk?

Om deze heerlijke chocolademelk te maken doe je alle ingrediënten in een pannetje. Het pannetje zet je op een hoog vuur. Roer alles goed door elkaar om te zorgen dat er geen klontjes in komen. Roer net zo lang tot het drankje helemaal glad is en heet. Zorg er wel voor dat de chocolademelk niet gaat koken. Doe de chocolademelk in een mok en hij is klaar om heerlijk van te gaan genieten!

Zin om jezelf extra verwennen? Dan kun je stiekem wat slagroom op die chocolademelk doen. Niet heel gezond, maar af en toe moet dat zeker kunnen.

Lees ook: Hét recept voor rode wijn chocolademelk