Deze cake wil je gewoon! Hij is fris, hij is lekker, hij is vegan! Soms heb je gewoon geen zin om een excuus te moeten verzinnen wanneer je trek hebt in iets lekkers. Dat hoeft ook helemaal niet, en al helemaal niet tijdens het eten van deze cake. Want hij is helemaal niet zo ongezond!

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Personen: ongeveer 10

vegan lemon cake

Wat heb je nodig?

Voor de cake:

  • 312 gram bloem
  • 300 gram witte suiker
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 3/4 theelepel zout
  • 360 milliliter sojamelk of havermelk
  • 120 milliliter olijfolie
  • 1 eetlepel witte azijn
  • 1 theelepel vanille extract
  • 3 theelepels citroen extract
  • 2 eetlepels citroenschil

Voor het glazuur

  • 540 gram poedersuiker
  • 112 gram vegan boter
  • 3,5 theelepel citroensap
  • 2 theelepels citroen extract

Bereiding vegan lemon cake

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  • Gebruik twee bakvormen van 20 cm en sprak deze in met een non-stick spray. Bedek de bakvormen vervolgens allebei met bakpapier en laat het staan
  • Zeef de bloem in een kom en voeg de suiker, bakpoeder en het zout toe. Giet hier daarna de sojamelk, olijfolie, azijn, vanille, citroen extract en de citroenschil bij. Voeg de ingrediĆ«nten toe terwijl je roert. Blijf roeren tot alles goed is gemixt en er geen grote klonten meer in zitten. Als er kleine klontjes in zitten, is dit geen probleem
  • Verdeel het beslag in de twee cake vormen en plaats deze vervolgens in de oven. Bak dit voor 30 minuten. Om te testen of de cakes klaar zijn, kun je met een tandenstoker in het midden van de cakes prikken. Wanneer er niks aan blijft plakken, zijn de taarten klaar
  • Verwijder de cakes van de taartvormen en plaats ze op een afkoel rek. Laat ze helemaal afkoelen voor je de glazuur kunt toevoegen
  • Om de glazuur te maken, doe je poedersuiker, vegan boter, citroensap en citroen extract in een kom en mix je dit met een elektrische mixer. Begin langzaam en ga steeds sneller tot de glazuur dik genoeg is. Als je glazuur te dun is, kun je meer poedersuiker toevoegen. Als het te dik is, kun je meer citroensap toevoegen tot je de juiste hoeveelheid hebt
  • Bedek de gekoelde cakes met de glazuur. Voor extra decoratie kun je de stukjes citroenschil over de vegan lemon cake strooien

En nu genieten!

Lees ook: Zo maak je een plantaardige cheesecake.

plantaardige cheesecake