We hoeven jullie volgens mij niet in te lichten over het fenomeen ‘dick pics‘ maar was je toevallig ook al bekend met ‘fish pics’? Het is namelijk “een ding” op dating apps. Mannen posten vaak foto’s van zichzelf met schattige honden en katten (kennelijk scoort dat goed bij de vrijgezellen) maar wat je ook regelmatig voorbij ziet komen zijn mannen die pronken met een vis wat ze hebben gevangen. Iets met veel vissen in de zee misschien…?

pronken vissen dating apps FEM FEM

De vissen foto

De ‘fish pic’ is kennelijk een ding. Blijkbaar zijn er mannen die denken behoorlijk veel indruk te maken bij vrouwen met een foto waarbij ze hun vangst laten zien. Vaak zijn deze foto’s overigens gecombineerd met een blote bovenlichaam (waarom men dit doet hoeven we uiteraard niet uit te leggen) maar what’s up with the fish?

Om het iets beter te snappen hebben we even opgezocht naar de definitie van een ‘fish pic‘ en kwamen we dit tegen op (the holy grail) Urban Dictionary: “A fish pic refers to the common phenomenon of men posting photos, primarily on dating apps, of themselves holding excessively large fish that they have caught. The PG equivalent of a dick pic, the fish pic is designed to highlight masculinity and compensate for lack of personality.“Ha, nou dat laatste beloofd niet veel goeds…

Screen Shot 2019-04-15 at 13.56.26 Screen Shot 2019-04-15 at 13.56.39

Onderscheiden

Wat blijkt, men doet dit om zich te onderscheiden van de rest. Maar als iedereen het tegenwoordig doet dan ben je toch juist níet origineel? Op dating apps beslis je natuurlijk binnen een nanoseconde op je links or rechts gaat swipen, en volgens sommige mannen is de fish pic een manier om die swipe naar rechte te bemachtigen. Als je er nog iets verder op in wilt gaan dan is een profielfoto met een vis voor mannen een (onbewuste) manier om te laten zien dat hij een provider is. Een kostwinnaar. Ook hopen ze hiermee uit te stralen dat ze houden van avontuur en dat ze hierdoor aantrekkelijker zijn voor vrouwen.

Of vrouwen dit kunnen waarderen is een andere vraag. Maar goed, liever een ‘fish pic’ dan een ongewenste dick pic, toch?

Overigens is er speciaal een Tumblr aangemaakt voor deze mannen met een toepasselijke naam Guys Holding Fish on Tinder mocht je even willen lachen.

Hoe je het als romanticus overleeft anno 2019? Lees het hier.