Je kent het vast wel: je houdt je al een tijdje aan je skincare routine en je huid ziet er al een stuk beter uit. Maar er zijn altijd die hardnekkige puistjes op je voorhoofd die niet weg willen. Dus wat veroorzaakt deze puistjes? En hoe kom je er vanaf?

puistjes-op-je-voorhoofd

#1 Zweet

Als je regelmatig petten en mutsen draagt, is het heel belangrijk dat je deze regelmatig wast. Want als je dat niet doet, wordt dit een broedplaats voor bacteriën door het zweet van je huis. Dit kan dan ook heel makkelijk voor vervelende puistjes op je voorhoofd zorgen. Hetzelfde geldt voor je kussen: je kussen vangt namelijk alle zweet en oliën van je huid op. Verschoon dus ook regelmatig je bed!

#2 Haarproducten

Ondanks dat haarproducten ervoor zorgen dat je haar helemaal gezond blijft, is je huid er vaak minder gek op. Dit komt doordat haarproducten vaak vettig zijn en makkelijk je poriën verstoppen. Probeer bij het aanbrengen dus goed op te letten dat je de producten niet te ver in je haarlijn aanbrengt!

#3 Hormonale acne

Vooral rond je menstruatie kan het voorkomen dat je hormonen uit evenwicht zijn. Dit kan de puistjes op je huid verergeren. Al helemaal als je van nature al erg vatbaar bent voor puistjes! Tegen deze hormonale onevenwichtigheden kan je weinig doen, maar je kan wel een paar dingen doen om het minder erg te maken.

Laat het ongezonde eten bijvoorbeeld even staan. Je voorhoofd staat in verbinding met je spijsvertering, waardoor minder ongezond eten en meer water drinken een goede oplossing kan zijn.

#4 Dode huidcellen

Iets anders dat puistjes op je voorhoofd kan veroorzaken, is dode huidcellen. Deze dragen namelijk bij aan de bacteriën in je poriën die acne kunnen veroorzaken. Daarom is het heel belangrijk om je huid regelmatig te exfoliëren. Door dit regelmatig te doen, ontstop je namelijk je poriën en ga je puistjes tegen! Dit geldt overigens niet alleen voor je voorhoofd, maar voor je hele gezicht.

#5 Vet haar of een vette huid

Eén van de meest voorkomende oorzaken van puistjes op je voorhoofd, is vet haar of een vette huid. Dit komt doordat de oliën van je haar en huid in je poriën gaan zitten, waardoor ze verstopt raken. Als je een combinatie hebt van vet haar en een vette huid, kan je vette haar je puistjes verergeren. Probeer ingrediënten zoals kokosolie en cacaoboter te vermijden en zorg dat je haarproducten niet in aanraking met je huid komen.

Lees ook: Zo reken je af met die vervelende puistjes op je borst