schermafbeelding 2022 10 10 om 115529

Perfect herfstrecept: pumpkin spice cheesecake

Food & Drinks20 sep 2023, 17:45 doorRomy Nouwen
Er is altijd wel een reden om een lekkere taart te bakken. De reden nu? De start van de herfst natuurlijk! We zitten meer binnen dus dan kunnen we het maar beter zo gezellig en aangenaam mogelijk maken. En hoe doe je dat nou beter dan met een heerlijke herfsttaart? We kwamen toevallig dit heerlijke herfstrecept van de pumpkin spice cheesecake tegen en willen hem je niet onthouden. Zó maak je deze heerlijke cheesecake.

Pumpkin spice

De zomer is nog niet voorbij en het eerste waar we aan denken zijn die heerlijke pumpkin spice koffies die we weer kunnen scoren. En wat kun je nou beter bij zo'n drankje eten dan een speciale pumpkin spice taart? Deze pumpkin spice cheesecake is de perfecte combinatie. De heerlijke frisse smaak van de cheesecake in combinatie met warme zoete herfstsmaken is een gouden match.

Zo maak je deze pumpkin spice cheesecake

De Allerhande staat er om bekend vaak de meest lekkere, maar ook zeker gemakkelijke recepten te bedenken. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken als je geen keukenprinses bent. Iedereen kan deze herfstige cheesecake op tafel zetten.
schermafbeelding 2022 10 10 om 115529
Bron: Allerhande

De volgende ingrediënten heb je nodig voor één cheesecake (springvorm van 24 centimeter):

  • 250 gram crunchy haverkoekjes
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 400 gram roomkaas
  • 250 gram rietsuiker
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 0,5 theelepel gemalen kruidnagel
  • 0,5 theelepel gemalen noodmuskaat
  • 1,5 theelepel gemalen kaneel
  • 3 eieren
  • 250 gram diepvries cranberry's
  • 2 appels

De bereiding van de pumpkin spice cheesecake:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of met de hand. Smelt de boter en mix deze vervolgens met de koekkruimels tot je een beslag hebt.
  3. Vet de bakvorm goed in en verdeel het beslag over de bodem. Druk het met een lepel goed aan tot een gelijke platte bodemlaag.
  4. Doe de roomkaas, 13o gram van de suiker en alle kruiden samen in een kom en klop dit op tot een luchtig beslag in ongeveer vijf minuten. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en klop nog eens vijf minuten.
  5. Doe het roomkaasmengsel ook in de taartvorm en zet hem voor ongeveer 30 minuten in de oven. Laat hem vervolgens afkoelen en plaats hem in de koelkast voor minstens twee uur.
  6. Terwijl de cheesecake in de oven staat doe je de cranberry's en de rest van de suiker in een pan en zet dit op laag vuur. Laat het voor ongeveer tien minuten koken. Ondertussen snijd je de appels in blokjes. Deze mogen na tien minuten bij de cranberry's in de pan. Laat het nog 5 minuten koken en haal het van het vuur af.
  7. Laat het appel-cranberry mengsel even afkoelen en plaats het voor een uur in de koelkast. Zodra de cheesecake is afgekoeld verdeel je het appel-cranberry mengsel over de taart en smullen maar!