Wanneer weet je nou eigenlijk of jullie een goede relatie hebben? Eigenlijk kun je dat nooit echt van tevoren weten, maar er zijn wel een aantal punten die laten zien dat het wel goed zit tussen jullie. Het hoeft niet eens te gaan om grote dingen, het zijn vaak de kleinste dingen die je relatie beter maken. Kleine dingen die erg belangrijk zijn, welke passen jullie toe?

punten goede relatie femfem

Zonder vertrouwen geen gezonde relatie

Vertrouwen hebben in de ander is een van de belangrijkste dingen in een relatie. Zonder vertrouwen is het eigenlijk geen gezonde relatie, want dan ben je constant bezig met het checken van de ander. Ik weet dat je hier soms niks aan kunt doen, de een is nou eenmaal net een tikkeltje jaloerser aangelegd dan de ander. Als je er echt voor wilt gaan is het toch belangrijk om deze jaloezie een beetje los te laten en erop te vertrouwen dat het goed komt. Gaat hij bijvoorbeeld op vakantie met zijn vrienden? Wens hem heel veel plezier en als jullie echte een goede relatie hebben zal dit allemaal goed komen, heb vertrouwen.

Communicatie is alles

Bijna ieder koppel heeft wel eens ruzie of een meningsverschil, je kunt het simpelweg niet altijd eens zijn met elkaar. Wel is het belangrijk dat je hierover blijft praten en elkaar niet gaat negeren totdat één van de twee de fout toegeeft. Natuurlijk zijn jullie even geïrriteerd, maar daarna wordt het probleem wel snel uit de wereld geholpen door het uit te praten. In een goede relatie is communicatie uiterst belangrijk, communicatie is alles.

Blijven praten

Als het dan toch over praten gaat, is het ook belangrijk dat je niet altijd jouw standpunt blijft vasthouden. Het is belangrijk dat jij jouw eigen mening behoudt in een relatie, maar onthoud ook dat je niet altijd je gelijk kunt krijgen. Soms moet je genoegen nemen met een compromis, een middenweg. Dit doen jullie dan ook vaak, als jullie ergens echt niet uitkomen kiezen jullie voor een compromis. Een optie die voor beide niet perfect is, maar ook niet het ergste op de wereld.

Nog meer praten

Ben je geen prater? Doe daar dan iets aan, want we zijn nog steeds niet klaar met praten voor een goede relatie. Het is namelijk net zo of zelfs nog veel belangrijker om over seks te praten met je partner dan de daad zelf. Als één van de twee of beide niet blij is met iets of vind dat het beter kan, is het juist erg belangrijk dat je hierover praat met elkaar. Dit zorgt alleen maar voor dat het beter wordt en daar genieten jullie beiden van.

Genieten van ieder moment

Wat jullie ook doen alles is leuk samen, van een zondag de hele dag luieren in bed tot het doen van de leukste activiteiten. Het maakt niet uit wat jullie doen of waar jullie zijn, zolang jullie elkaar hebben is alles goed. Dat klinkt wel een beetje klef hé, maar toch is het zo. Je bent zo graag met de ander, dat het niet uitmaakt wat jullie doen. Ook dingen die jij misschien wel vreselijk vindt, dingen als het kijken van zijn lievelingsprogramma. Leuk voor hem, maar jij haat het. Toch is het oké, want jullie zijn samen.

Een duwtje in de goede richting

Jullie kennen elkaar door en door en dat betekent ook dat jullie weten waar de ander van droomt. Je kent elkaars doelen en weet wanneer de ander niet helemaal gelukkig is. Is jouw vriend misschien aan het werk bij een bedrijf wat toch niet zijn droombaan blijkt te zijn, maar blijft hij doorgaan? Dan is dit jouw kans om hem te motiveren om iets anders te doen, je weet dat hij de droom heeft om zich te specialiseren. Geef hem dan ook een duwtje in de goede richting en motiveer hem om dit te doen.

Elkaar missen is gezond

Het zou niet goed zijn als je de ander nooit mist, als dat het geval is moet je misschien nadenken over een break up. In dat geval lees dat vooral even dit artikel over de ultieme break up survival guide. Laten we van het beste uitgaan en denken dat je elkaar wél mist. Dat je de ander mist is hartstikke gezond en helemaal niet raar. Dit betekent niet dat je geen seconde zonder elkaar kunt, maar na een paar dagen of op sommige momenten is het gewoon fijn als de ander er is.

Lees ook: