Wat je ook doet, alles doet je denken aan de break up, maar dan ook echt alles. Liedjes waar je normaal heel vrolijk van werd, maken je verdrietig. Daarnaast kom je er ineens achter dat jouw favoriete serie alleen maar afleveringen heeft die over liefde gaan. Iets wat je er momenteel eventjes niet bij kunt hebben, je hebt het al zwaar genoeg. Om zo minimaal mogelijk aan de break up te denken en deze dagen, weken of maanden door te komen hebben wij voor jou de ultieme break up survival guide ontwikkelt.

Dit is jouw break up survival guide FEMFEM

Aandacht en afleiding

Het liefst zit je de hele dag binnen en luister je de meest zielige liedjes aller tijden, prop je jezelf vol met je twee nieuwe beste vrienden Ben& Jerry en kijkt series. Klinkt eigenlijk best wel goed toch? Natuurlijk is het prima als je dit eventjes doet, dat is eigenlijk meer dan normaal. Je beste vriend of vriendin die langs komt met heel veel wijn en je favoriete ijsmaak, op de een of andere manier verzacht dit de pijn. De wijn en het ijs verzachten niet per se, maar het is de afleiding en aandacht die de pijn doen verzachten. Het is daarom nog beter om afleiding en aandacht buiten de deur te zoeken. Ga langs leuke events, ga shoppen of laat jezelf even helemaal gaan tijdens een avondje stappen.

Me, myself and I

Weet je wat echt heel fijn is aan een break up? Je kunt nu alles, maar dan ook echt alles doen wat jij wilt en niemand met wie je rekening hoeft te houden. Je ex vond bepaalde dingen misschien niet zo leuk die jij in het verleden deed of juist nog wilt doen. Vanaf nu kun je weer dingen doen die alleen jij leuk vindt of altijd al wilde doen. Je kunt weer dansen op de bar, als je dat ene drankje te veel hebt gedronken. Wilde jij al een tijdje een pony knippen, maar vond hij dit geen strak plan? Spring op je fiets en race naar de kapper, want nu kan het gewoon. Of heb jij altijd al wat gehad met reizen en reis je het liefste de hele wereld rond, maar was jouw ex de persoon die je toch tegenhield? Nu is dan eindelijk het moment waarop je de knoop kunt doorhakken en op reis kunt gaan. Als je hier ook echt alleen aan jezelf wilt denken kun je als solovrouw de wereld rondreizen, maar je kunt natuurlijk ook je best friend overhalen om met je mee te gaan.

Gelukshormoon aanmaken

Ga sporten, huh? Ja! Je kunt je frustraties er helemaal uitgooien en tijdens sporten maak je een gelukshormoon endorfine aan. Dit zorgt ervoor dat je gelukkiger wordt en daarnaast maakt sporten je een stuk zelfverzekerder. Misschien moeten we die sportschool dan toch eens overwegen. Je kunt ook kiezen voor een rustige sport, als je denkt toch niet in staat te zijn om als een gek met gewichten te gaan werken. Zo kun je kiezen voor yoga, je focust je hiermee helemaal op jezelf en bent even met niks anders bezig. Wel is het belangrijk dat je dit doet in een echte yoga school, want van YouTube video’s kom je als beginner niet tot rust.

Laat jezelf even gaan

Huil, schreeuw, sla, schop, knijp en scheld alles eruit! Sta alles toe! Geef je gevoel de ruimte die het nodig heeft. Stop je gevoelens niet weg, er hoeft ook niet altijd een perfecte oplossing te zijn voor dingen in het leven. Je zult merken dat je slechte gevoel na de break up op deze manier sneller zal verdwijnen dan wanneer je je gevoelens onderdrukt. Laat jezelf gewoon even helemaal gaan en dat lucht op!

break up FEMFEM

Lees ook:

Zo voorkom jij de grootste misstappen die je de komende jaren kan maken