Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor in jouw appartement, huis of studentenkamer? Kijk dan eens naar de voordelen van een PVC vloer. Deze vloersoort heeft veel positieve eigenschappen en is geschikt voor iedere woning. Geen wonder dat het zo populair is de laatste tijd! In het onderstaande artikel lees je er meer over.

Erg gemakkelijk schoon te maken

Het eerste voordeel is dat een PVC vloer erg onderhoudsvriendelijk is. Je kunt het gemakkelijk schoonmaken met een stofzuiger (met zacht opzetstuk) of een licht vochtige dweil. Vocht en vuil trekt niet in het oppervlak, waardoor de vloer veel langer mooi blijft. Bovendien is het niet nodig om de vloer in de olie of beits te zetten – wat bij een echte houten vloer wel het geval is.

Geschikt voor in vochtige ruimtes

PVC vloeren zijn vochtbestendig en daarom geschikt voor in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Ook in de keuken komt deze eigenschap goed van pas. Knoeien tijdens het koken, vocht van een stomende vaatwasser of waterspetters tijdens het afwassen zijn allemaal geen probleem.

Verkrijgbaar in veel dessins en stijlen

Er zijn PVC vloeren verkrijgbaar in allerlei stijlen en kleuren. Ook wat betreft het dessin heb je ruime keuze. Zo zijn er stoere PVC vloeren met een betonlook, maar kun je ook kiezen voor een houten PVC vloer met dezelfde warme uitstraling als echt hout. Voor een robuust en karakteristiek uiterlijk kies je voor een houtlook pvc vloer met V-groef. Hierdoor is het nauwelijks te onderscheiden van een echte houten parketvloer.

Lange levensduur door beschermende toplaag

De vloersoort is voorzien van een beschermende toplaag. Hierdoor is het oppervlak kraswerend, slijtvast en heeft het een lange levensduur. Een PVC vloer is dus een duurzame aankoop voor de lange termijn.

Geluiddempende werking

Wist je dat de kunststof vloer ook een geluiddempende werking heeft? Dit is ideaal als je een gehorige woning hebt of in een appartement woont. Loopgeluiden worden goed gedempt en de ruimte klinkt minder hol.

Te combineren met vloerverwarming

Goed nieuws voor alle koukleumen: PVC vloeren zijn perfect te combineren met vloerverwarming. Het materiaal voelt van zichzelf al heel aangenaam aan de voeten, maar is samen met vloerverwarming hemels. Zo kom je de koude wintermaanden wel door!

Eenvoudig zelf te leggen

Bespaar op de montagekosten van een professional door de PVC vloer zelf te leggen. Dit is verrassend eenvoudig! Veel PVC stroken zijn namelijk voorzien van een handig klik-systeem (net zoals bij een laminaatvloer).