Bij sommigen, vooral bij vrouwen, vriezen de tenen er al af als ze twee minuten buiten staan. Het is pas herfst en ze lopen nu al in de dikste truien, een sjaal en een dikke jas rond. Hoe moet dat als het dadelijk winter wordt en de temperatuurmeter onder de nul zakt? FEM FEM zorgt ervoor dat jij het lekker warm krijgt.

sneller-warm-worden-femfem

We krijgen het steeds kouder

We verwennen ons lichaam, waardoor we het sneller koud krijgen en het lastiger wordt om onszelf warm te houden. Ons lichaam wordt lui, we hebben continu toegang tot een kachel, verwarming, warme douche, vloerverwarming etc. Hierdoor weet ons lichaam niet meer goed hoe we onszelf warm moeten maken. Een optie is dus om je lichaam te laten wennen aan de kou door de verwarming eens uit te laten, maar ook wij weten dat dit waarschijnlijk niet zal gebeuren. Daarom hebben we nog enkele andere tips voor je.

Een heerlijk kopje gemberthee

Blijven je handen koud en lukt het je maar niet om een beetje warm te worden thuis of op kantoor? Zet een kopje gemberthee voor jezelf. De gember zorgt ervoor dat je bloedvaten ontspannen en dit verbetert je bloedcirculatie, waardoor je het dus sneller warm zult krijgen. Heb je geen gemberthee bij de hand? Gewone thee met honing of met citroen is een goede vervanger.

Ga naar buiten

Naar buiten? In deze kou? Ja. Van onder een dekentje op de bank zitten krijg je het misschien eventjes lekker warm, maar wanneer je even naar de keuken moet om wat te pakken, krijg je het ontzettend koud. Het is belangrijk om in beweging te blijven, anders ligt je bloedcirculatie stil. Deze moet in beweging blijven om te zorgen dat jij het lekker warm krijgt. Je mag je best lekker warm aankleden wanneer je naar buiten gaat. Het is belangrijk om de uiteinden van je lichaam goed warm te houden, zet een muts op, doe handschoenen aan en lekker dikke sokken. Wanneer de uiteinden van je lichaam warm zijn, zul jij het ook warmer hebben. Is het echt heel slecht weer en wil jij echt niet van je plekje op de bank af? Zorg dan dat je in de reclames van je favoriete programma beweegt. Yoga is hier een goed voorbeeld van. Je kunt het beste de cobra-positie doen. Ga op je buik liggen met je handen naast je borsten. Duw jezelf vervolgens gedeeltelijk omhoog zodat je borst, schouders en hoofd van de grond zijn. Houd dit een paar seconden vol en laat je vervolgens weer zakken. Na een tijdje zul je merken dat je het warmer krijgt.

Laag over laag

Een dikke trui geeft je het idee je zo warm mogelijk te houden. Dit is natuurlijk ook super lekker om in weg te kruipen, maar wat beter helpt is het aantrekken van meerdere dunne laagjes. De lucht tussen de laagjes gaat opwarmen en zal een isolatielaag gaan vormen waardoor jij het lekker warm krijgt. En wanneer je het warm of wat kouder hebt, kun je dit gemakkelijk aanpassen door een laagje aan of uit te doen.

Wanneer we van koud naar warm gaan en weer naar koud is de kans groot dat we verkouden worden. Eerder schreven we al over leuke tips om van je verkoudheid af te komen.