ceviche recept fem fem

Recept: ceviche met passievrucht en tomaat

Food & Drinks17 jul 2018, 12:15 doorRedactie
Ceviche, een rauwe-visschotel die met name veel wordt gegeten in alle Spaanstalige landen, we zijn er dol op. Een gerecht die je met verschillende soorten vis kan bereiden maar dankzij onze nieuwste food-vriende Foodini hebben we variant wat zorgt voor het ultieme vakantiegevoel: ceviche met passievrucht.
ceviche recept fem fem
Beeld via Cooked.com

Ingrediënten

  • ¼ rode ui in kleine blokjes + een paar dunne plakjes om te serveren.
  • 1 grote selderij stengel in blokjes
  • 2 tenen knoflook, geplet
  • ¼ habanero chili
  • 1 eetlepel geschilde en gehakte gember
  • ½ theelepel suiker
  • 1 eetlepel zout
  • 50 gram gehakte verse koriander
  • 400 gram kabeljauwfilet, zonder vel en graten
  • 120 ml passievrucht sap
  • 120 ml verse limoensap
  • 450 gram gemixte tomaten (alle soorten kunnen), in wedges gesneden
  • Bieten-cress om te garneren.

Bereiding

  1. Pureer de gehakte rode ui, selderij, knoflook, habanero, gember, suiker, 1 eetlepel zout en 60ml water in een blender tot er een gladde substantie ontstaat. Doe de puree in een kleine schaal en roer de koriander erdoorheen. Bedek met folie en zet een uur in de koelkast.
  2. Snij ondertussen de vis. Hou je mes in een hoek van 45 graden en snij in maximaal 1 centimeter dikke stukjes. Top tip: probeer in 1 vloeiende beweging te snijden zodat het vlees niet kartelt. Leg alle stukjes vis op een bord, bedek met folie en plaats in de koelkast tot je gaat serveren.
  3. Zeef de puree door een fijne zeef in een kommetje. Druk echt op de puree zodat je zoveel mogelijk vloeistof uit de puree krijgt. Je zou ongeveer 100-120 ml moeten overhouden. Dit is de ‘leche de tigre’. Voeg het passievrucht sap en limoensap toe en roer het geheel door.
  4. Doe de plakjes vis in een kommetje en voeg de leche de tigre met passievrucht-limoensap toe. Laat de vis ongeveer 5 minuten in de kom.
  5. Leg de plakjes vis en de gesneden tomaten in lage borden of kommetjes en lepel de sap eroverheen. Garneer met de dunne schijfjes rode ui en de bieten-cress. Serveer meteen.
  6. Optioneel: voeg voor een crunch wat ambachtelijke chipjes toe. Deze mag je zeker zelf maken, maar kan je ook gewoon kopen in de supermarkt.
.