De cinnamon roll kennen we inmiddels allemaal wel. Het is eigenlijk een kaneelbroodje met een boter-kaneelvulling. Nu komt Tasty met een twist op deze klassieker, namelijk de cinnamon roll cheesecake. Wij delen vandaag het recept met je.

cinnamon roll cheesecake
Bron: Tasty

Het recept voor de cinnamon roll cheesecake

Waarschijnlijk heb je de cinnamon roll al wel eens geproefd. Misschien heb je er eentje bij een koffiezaakje kunnen scoren of heb je ze gewoon bij de Appie gehaald (ja, die verkopen rollen die je ze zelf kan afbakken). Anyhow, vandaag delen we het recept van de cinnamon roll cheesecake. Want we houden van cinnamol rolls en we houden van cheesecake. Beter kan niet, right?

Dit heb je nodig om cinnamol roll cheesecakes te maken voor 8 personen:

  • 450 gram zachte roomkaas
  • 100 gram suiker
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 120 gram zure room
  • 1 teelepel vanille extract
  • 2 eieren
  • 115 gram boter (gesmolten)
  • 2 eetlepels kaneel
  • Frosting

Dit ga je doen:

Eerst verwarm je de oven op 160 graden Celcius. Daarna mix je de roomkaas met de suiker in een kom. Voeg daarna de zure room en de vanille extract toe en mix tot er geen klontjes meer zijn. Voeg daarna de eieren één voor één toe, mix en zet aan de kant.

Pak een andere kom en mix de bruine basterdsuiker, boter en kaneel. Zet vervolgens aan de kant.

Pak een springvorm/ovenschaal en vet deze in met boter. Doe het cheesecake mengsel erin en doe daarna eetlepels van het het boter-mengsel erop. Maak daarna een “swirl” met een mes. Bak vervolgend voor 30-35 minuten tot de cheesecake gaar is aan de randen maar nog “jiggly” is in het midden. Haal uit de oven en laat afkoelen. Gebruik de frosting als topping, en je cinnamon roll cheesecakes zijn ready to eat!

Lees ook: Dit recept voor cake met Aperol is perfect voor Sunday brunch