schermafbeelding 2021 07 28 om 155400

Recept voor één persoon: gekruide gnocchi met ansjovis

Food & Drinks02 aug 2021, 16:00 doorChristel van den Berg
In je eentje eten is al niet het leukste wat er is - laat staan dat je 3 uur in de keuken gaat staan en vervolgens 20 verpakkingen half geopend hebt. Uitgebreid kokkerellen doen we in het weekend wel! Daarom hebben wij hier een simpel, gezond én enorm lekker (dat is ook wel zo fijn) receptje voor je die jij zelf eenvoudig in elkaar flanst zonder al te veel leftovers te hebben. Let's get cooking!

Je hebt nodig (voor 1 persoon):

  • kappertjes
  • half blikje ansjovis
  • teentje knoflook
  • een halve citroen
  • 25 gram verse kruiden (peterselie, basilicum of gewoon wat jij lekker vindt)
  • handje pistachenoten (licht geroosterd)
  • olijfolie
  • 200 gr verse gnocchi (bij Albert Heijn heb je een handige verpakking met twee losse porties)
  • Optioneel: zongedroogde tomaatjes

Dit moet je doen:

  • Blend de kappertjes, ansjovis, knoflook, verse kruiden, pistachenoten, 3 eetlepels olijfolie en het citroensap samen tot een kruidige 'sausje'. Breng daarna op smaak met peper en zout.
  • Kook de (verse) gnocchi voor 2 minuten in gezouten water. Laat daarna de gnocchi uitlekken en bak ze in een pan met olijfolie voor een krokant laagje.
  • Voeg beetje bij beetje de saus toe (je kunt ook wat zongedroogde tomaatjes toevoegen maar dit hoeft niet).
  • Serveer de gnocchi in een diep bord en besprenkel met wat citroensap, peper, zout en wat verse kruiden. Eetsmakelijk!
schermafbeelding 2021 07 28 om 155400
@ModelsLoveFood