Wie houdt er nou niet van falafel? Niet alleen zijn deze kikkererwtballetjes ontzettend lekker, ze zijn ook nog eens heel veelzijdig! Doe ze in een broodje, salade, tosti (ja, echt waar!) of zoals wij het het lekkerst vinden: in een wrap. Allerhande heeft weer een heerlijk receptje voor ons in petto: de Libanese falafelwraps. Deze móet je uitproberen!

Libanese wraps met falafel, witte kaas en gegrilde groenten

@Allerhande
@Allerhande

Wat heb je nodig?

  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 100 gram groene aspergetips
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 213 gram Garden Gourmet falafel spicy
  • 4 Libanese wraps
  • 200 gram Maza baba anoesch
  • 100 gram witte kaas
  • 100 gram biet julienne
  1. Snijd de rode ui, rode paprika en aspergetips in stukjes en besprenkel het met een eetlepel olijfolie.
  2. Verhit de grillpan en gril de ui, paprika en aspergetips apart voor ongeveer 3 tot 5 minuten. Besprenkel het eventueel met wat peper en zout. Wanneer de groenten beetgaar zijn, haal je de pan van het vuur.
  3. Verhit ondertussen een andere pan met een eetlepel olijfolie en bak daarin de falafel voor 6 minuten.
  4. Gril de wraps 10 seconden per kant in de grillpan. De wraps worden op die manier lekker knapperig.
  5. Bestrijk elke wrap met 2 eetlepels Baba anoesch. Verkruimel de witte kaas over de wraps en verdeel de gegrilde groenten en biet erover. Tot slot leg je de falafelballetjes erop en rol je de wraps op. Eet smakelijk!

Lees ook: Pasta lovers opgelet! Zo maak je de lekkerste Italiaanse gnocchi!