Wanneer de zomer nog niet eens voorbij is, liggen de supermarkten alweer vol met sinterklaassnoepgoed: pepernoten, banketstaven, taaitaaipoppetjes, je kan het je zo gek niet bedenken. Het is natuurlijk heel verleidelijk om deze zoetigheid tot je te nemen. Behalve dat het heel erg lekker is, zitten er helaas wel heel veel suikers in dit snoepgoed. Wanneer je te veel suiker binnenkrijgt, slaat je lichaam dit op als vet. Pepernoten zijn hier een goed voorbeeld van van. Wij hebben daarom voor jullie een recept bedacht voor lekkere en gezonde pepernoten, die je dit weekend nog net even kan bakken, zo vlak voor sinterklaas.

Gezonde pepernoten

Ingrediënten:
175 gram speltmeel
50 gram kokosbloesemsuiker
3 tl speculaaskruiden
½ tl zout
3 el kokosolie
2 el halfvolle melk

gezonde-pepernoten-recept-bakken-femfem

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden celsius. Haal de bakplaat uit de oven en bekleed dit met een velletje bakpapier.

Pak een beslagkom en meng hierin het speltmeel met de kokosbloesemsuiker, de speculaaskruiden en het zout goed door elkaar. Voeg vervolgens de kokosolie toe aan het speculaasmengsel en meng dit goed door elkaar. Voeg hierna de melk toe aan het deeg. Kneed het deeg goed door elkaar om er vervolgens kleine balletjes van te vormen. Druk de balletjes plat en verdeel deze over de bakplaat. Zet de bakplaat met de pepernoten in de oven gedurende 20 minuten. Controleer met een saté rikker of de pepernoten gaar zijn.
Haal de gezonde pepernoten uit de oven en laat ze 15 minuten afkoelen. Smakelijk! Lekker met een kopje gezonde warme chocolademelk.

Heb je de smaak wel te pakken gekregen en wil je ook weten hoe je gezonde gevulde speculaas maakt? Check het recept dan hier.