Het beste van twee werelden komt samen in deze hemelse Gin Tonic cheesecake. We houden van Gin Tonics, we houden van cheesecake, dus waarom voegen we deze niet gewoon samen? Juist! En ja, we doen er echte Gin in, enjoy!

gin-tonic-cheesecake-femfem

Gin Tonic cheesecake

Wij gaan beginnen al te kwijlen bij het Gin Tonic gedeelte, want dit drankje staat toch wel tussen onze favorieten. Je kunt het zo bont maken als je zelf wilt. Vind jij het het lekkerst met een paar framboosjes of houd je toch meer van een schijfje komkommer er in? Met kleine veranderingen, creëer je een hele andere smaak. En dat is een van de redenen waarom we zo van Gin Tonics houden. Gin Tonic Tea of Gin Tonic ijs, alles wat de smaak van Gin Tonic heeft, willen we hebben. En natuurlijk met jullie delen. Vandaar deze Gin Tonic cheesecake. Graag gedaan.

Dit heb je nodig: 

 • 1 pak volkoren koekjes
 • 50 gr roomboter
 • 500 gr kwark
 • 200 gr roomkaas
 • 130 ml gin
 • 2 el honing
 • 1 limoen
 • 10 gelatineblaadjes
 • 150 ml sinaasappelsap
 • 75 ml tonic water
 • komkommer

Zo maak je het: 

Leg de volkorenkoekjes in een theedoek en sla ze vervolgens kapot totdat ze verkruimeld zijn. Smelt de roomboter in een pannetje en voeg hier vervolgens de koekkruimels aan toe. Neem een taartvorm van 18 centimeter doorsnede en bekleed deze met bakpapier. Vervolgens verdeel je het koekmengsel over de bodem en druk je dit voorzichtig aan. Bedek ook een klein randje met het koekmengsel. Doe de roomkaas, de kwark en de honing in een kom en meng dit goed door elkaar. Meng hier vervolgens 50 ml Gin doorheen plus de limoenraps en limoensap van een halve limoen. Neem 6 gelatineblaadjes en laat deze vijf minuutjes weken in koud water. Los ze vervolgens op in een beetje warm water en roer dit goed door. Meng dit gelatinemengsel door het kwark-roomkaasmengsel en giet dit vervolgens in de taartvorm. Zet de taart voor minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.

Ondertussen ga je aan de slag met de Gin gelei. Laat de overige 4 gelatineblaadjes vijf minuutjes weken in koud water. Verwarm de sinaasappelsap in een pannetje op laag vuur. Wanneer deze warm is haal je het pannetje van de warmtebron. Neem de gelatineblaadjes uit het water, knijp ze goed uit en voeg vervolgens toe aan de warme sinaasappelsap. Roer goed door totdat de gelatine is opgelost. Voeg hier vervolgens de 75 ml Gin en de 75 ml tonic aan toe. Laat voor ongeveer 20 minuutjes afkoelen. Nadat de taart zo’n 30 tot 40 minuutjes in de koelkast heeft gestaan, kun je de Gin gelei eroverheen gieten. Zet de taart vervolgens terug in de koelkast voor de resterende 2,5 uur. Garneer de cheesecake met schijfjes limoen, sliertjes komkommer of een muntblaadje en je Gin Tonic in de vorm van een taart is ready to eat!

Ben jij meer een Maltesers fan? Dan is deze taart voor jou gemaakt.