Zoek je een recept wat niet al te moeilijk is? Waar je echt geen keukenprinses voor hoeft te zijn? Wat gezond is en ook nog eens fijn als je op je koolhydraten let? Onze vrienden van Freshhh hebben hun recept voor koolhydraatarme paprikasoep met ons gedeeld. Ideaal voor op de dinsdagavond!

paprikasoep FEM FEM

Wat fijn is aan dit recept is dat je het op meerdere manieren kunt variëren. Wil je wat extra kruiden? Geen enkel probleem. Voor iedereen die het niet wist: paprika is rijk aan vitamines. Ook bevatten ze weinig calorieën, geen vet en heel veel vezels.

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 80 g tomaat
  • 0.5 ui
  • 25 g kruiden roomkaas
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie of kokosolie
  • 1/2 bouillonblokje groente
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl cayennepeper
  • 250 ml water
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Vul de waterkoker met het water zodat deze al gekookt is.
  2. Verwarm een pan met wat olie.
  3. Snipper dan de ui en fruit deze aan. Voeg dan ook de geperste knoflook en kruiden toe.
  4. Snijd ondertussen de paprika en tomaten in blokjes.
  5. Zodra de ui glazig begint te worden voeg je de paprika en tomaatblokjes toe. Bak deze even mee.
  6. Voeg dan het gekookte water en bouillonblokje toe.
  7. Laat het ongeveer 10 minuten pruttelen. Voeg als laatste de roomkaas toe en roer deze even door.
  8. Zet het vuur uit en pureer het met een staafmixer en breng het geheel op smaak met wat peper en zout.

Bon appétit! 

Bekijk ook: een recept voor ceviche met passievrucht en tomaat.