Het is weekend en je hebt echt alleen zin in iets lekkers. Je favoriete pizza bestellen dan maar? Wat dacht je van deze nachoschotel van gevulde puntpaprika’s? Een overheerlijk recept om je vingers bij af te likken. De zoete puntpaprika’s kun je krijgen in de kleuren oranje, geel, groen, bruin en wit. Op deze manier kun je er een kleurrijke schaal van maken. Wij hebben nu al trek in deze nachoschotel.

Homemade Loaded Sheet Pan Nachos

Ingrediënten

  • 4 puntpaprika’s (kleur maakt niet uit)
  • 1 jalapeño
  • 1 limoen
  • 2 avocado’s
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 400 gram zwarte bonen
  • 200 gram cherrytomaten
  • 150 gram mais
  • 125 gram zure room
  • 100 gram geraspte cheddar
  • 100 gram ijsbergsla
  • 50 gram nachos
  • 15 gram koriander
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 0,5 theelepel uienpoeder

Zo maak je een nachoschotel van gevulde puntpaprika’s

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Halveer de puntpaprika’s in de lengte. Snijd door de steeltjes heen.
  • Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Spoel de paprika’s schoon en dep de paprikahelften droog met wat keukenpapier.
  • Leg ze met de snijkant naar boven op een bakpapier beklede bakplaat.
  • Meng de zwarte bonen, tomatenblokjes en de helft van de mais met het gerookte paprikapoeder, uienpoeder en komijnpoeder in een kom.
  • Dit mengsel schep je in de paprikahelften en strooi hier geraspte cheddar over. De nachos verkruimel je ook over gevulde paprika’s
  • Vouw over de bakplaat aluminiumfolie zodat de bakplaat goed is afgedekt. Bak de gevulde paprika’s voor ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Snijd de ijsbergsla fijn, halveer de cherrytomaatjes, snijd de koriander grof en de jalapeño in plakjes.
  • Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom.
  • Prak het vruchtvlees fijn, voeg de zure room toe en meng het tot een gladde saus. Halveer hierna de limoen, pers het sap uit en voeg dit toe aan de saus.
  • Roer het door, proef en breng het op smaak met zout en peper
  • Na 20 minuten haal je de gevulde paprika’s uit de oven. Verdeel hier de overgebleven mais, cherrytomaten, ijsbergsla, koriander, jalapeño en saus over.
  • YUM! Tijd om te serveren.

Bon appetit!

Lees ook: Smullen maar: deze vegan Oreo taart wil je echt proeven