Wellicht zijn wij nu hartstikke spuit elf maar we kwamen iets tegen in de appie en zijn helemaal over de dolle en moesten het gelijk delen. Wisten jullie namelijk dat er Radler Kwarktaart bestaat wat je heel simpel thuis kan maken? Precies, the best of both worlds: taart en Radler. We hebben het recept!

recept Radler kwarktaart FEM FEM

Waarom niet twee heerlijk verfrissende dingen combineren? Het kleine bittertje van een Radler past namelijk ontiegelijk goed met een zoete citroenkwarktaart en met dank aan HomeMade kan je het makkelijk zelf thuis maken.

Wat heb je nodig?

  • Een pakje HomeMade Radler Kwarktaart (inhoud: mix voor kruimelbodem, mix voor Radler kwarktaart en bakpapier)
  • 50 gram boter
  • 500 gram magere kwark
  • 250 ml ongeslagen en ongezoete slagroom
  • 1 flesje Radler bier (kan overigens ook met 0.0%)
  • 100 ml water

Bereiding Bodem

Leg bakpapier over de bodem van de springvorm en sluit de springvorm. Smelt vervolgens roomboter in een steelpan. Haal de steelpan van het vuur en roer de mix voor de kruimelboden goed door de gesmolten boter. Verdeel de kruimelmengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk het goed aan. Laat de springvorm ongeveer tien minuten in de koelkast opstijven.

Bereiding taart

Doe het Radler bier en het water in een beslagkom, voeg vervolgens de mix voor Radler Kwarktaart toe en klop het met een mixer (op de laagste stand) tot een glad mengsel. Voeg de kwark en slagroom toe en meng dit ongeveer 2 minuten met de mixer (op de hoogste stand) tot het een luchtig kwarkmengsel is geworden. Vul de springvorm met kruimelbodem met het kwarkmengsel en laat het zo’n 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Et voil√†, c’est tout! Kind kan de was doen.

Over hemels lekkere recepten gesproken, probeer ook een keer de gin tonic cheesecake recept.