Voor alle Red Velvet liefhebbers hebben we nu iets héél lekkers. Deze Red Velvet cheesecake is ontzettend lekker, een plezier om te maken én ziet er ook nog eens super leuk uit. Hoewel het misschien zonde is deze beauty van een Red Velvet cheesecake snel op te smikkelen, is hij wél een feest om te delen. Hoe je deze heerlijke Red Velvet cheesecake maakt? Nou, zo:

Ingrediënten

Wat je nodig hebt voor de Red Velvet:

  • 150 gram bloem
  • 150 gram kristalsuiker
  • 10 gram cacaopoeder
  • ½ el wittewijnazijn
  • ½ theelepel vanillearoma
  • ½ theelepel baking soda
  • 100 ml (karne)melk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • ½ theelepel zout
  • rode kleurgel
  • 50 ml koffie
  • 1 ei

Wat je nodig hebt voor de cheesecake:

  • 600 gram naturel roomkaas
  • 100 gram crème fraîche
  • 150 gram kristalsuiker
  • 3 eieren + 1 eidooier
  • 2 theelepel vanillearoma
  • 1 eetlepel maizena

Wat je nodig hebt voor de topping:

  • Mascarponeroom
  • Kruimels van de Red Velvet-cake
  • Fruit naar keuze

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door HYMN CAFE DOHA (@hymncafe) op

Voorbereiding

1. Verwarm de oven voor op 180  °C. Vet vervolgens twee springvormen flink in. Hierna doe je de kristalsuiker, bloem, cacaopoeder, baking soda en zout bij elkaar in een kom. Schep het om tot een geheel en maak in het midden een kuiltje waar je de zonnebloemolie, (karne)melk, wittewijnazijn, koffie, vanillearoma en ei in doet. Maak er vervolgens een egaal cakebeslag van zonder klonters door de mix voor het beslag even om te spatelen.

2. Voeg de rode kleurgel toe aan het cakebeslag en meng deze tot een egaal rode kleur. Let op! kleurgels bevatten vaak een flinke concentratie, dus aan een mespunt heb je genoeg. Verdeel het cakebeslag voor de Red Velvet nu over de twee springvormen en bak de Red Velvet-cakes in circa 35 minuten gaar. Laat beide cakes eerst even afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Nu verwijder je één van de twee springvormen en snijd je de helft van de Red Velvet-cake in kleine blokjes ter grootte van 1 x 1 cm. Het overige deel van de Red Velvet-cake verkruimel je. De andere Red velvet cake blijft nog even in de springvorm zitten.

3. Voor het cheesecakebeslag doe je de roomkaas, kristalsuiker, vanillearoma en crème fraîche in een kom en meng je tot een romig mengsel met de keukenmachine. Voeg tot slot één voor één de eieren toe, met als laatste de eidooier.

4. Doe nu de maizena in een kom en klop dit tot een klontvrij beslag voor de cheesecake. Spatel de blokjes van de Red Velvet cake door dit cheesecakebeslag en verspreid het over de eerder gebakken Red Velvet-cakebodem in de springvorm. Zet de oven op 150 °C en bak de cheesecake in ongeveer 75 minuten gaar. Laat de Red Velvet cake weer helemaal afkoelen en vervolgens een nachtje goed opstijven in de koelkast.

5. De volgende dag smeer je de hele cheesecake in met de mascareponeroom en bekleed je de hele cheesecake (bovenkant en de zijkanten) met kruimels van de Red Velvet-cake. Als finishing touch kun je de cheesecake versieren met toefjes van de mascarpone, of andere toppings naar keuze. Je kunt bijvoorbeeld fruit toevoegen, of stukjes oreo-koek.

Probeer ook eens de Cheesecake met Tony’s Chocolonely.