Pasta pesto is natuurlijk het favoriete gerecht van velen; het is simpel, goedkoop maar zó lekker. Toch hebben we soms wat behoefte aan variate, en daarom presenteren we rodewijnspaghetti, yum!

Het recept voor rodewijnspaghetti

Het dank aan FlavorFlav presenteren wij het recept voor rodewijnspaghetti. Omdat we soms even iets anders willen. En laten we eerlijk zijn, wie houdt er nu niet van wijn in je avondeten? Zo maak je rodewijnspaghetti.

rode-wijn-spaghetti
Bron: FlavorFlav

Ingrediënten

  • 400 gram spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 gram ongezouten roomboter, in blokjes
  • 6 knoflooktenen, fijngehakt
  • een halve theelepel chilivlokken
  • 1 fles rode wijn
  • zout
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

    1. Meng de fijngehakte knoflook met de helft van de olijfolie in een kom.
    2. Verwarm een pan met een zware bodem op middellaag vuur. Giet hier de gemaakte knoflookolie in.
    3. Voeg hier de chilivlokken en een kwart (31,25 gram) van de boter aan toe. Bak dit ongeveer drie minuten totdat je de knoflook goed ruikt, maar deze mag nog niet bruin worden.
    4. Giet de rode wijn in de pan, zet het vuur hoger en breng dit aan de kook.
    5. Kook dit ongeveer 20-25 minuten zonder deksel. Uiteindelijk zal er 2/3 van het mengsel overblijven. Breng dit op smaak met wat zout.
    6. Dek het mengsel af, maar zorg dat het warm blijft om een heel laag vuurtje.
    7. Kook ondertussen de pasta al dente (beetgaar). Stop ongeveer drie minuten vóór de aangeraden kooktijd volgens de verpakking.
    8. Giet de pasta af en doe het bij de saus. Voeg hier de rest van de boter aan toe.
    9. Zet het vuur weer wat hoger en wacht tot de saus pruttelt. Roer hier flink doorheen.
    10. Roer tot alles bedekt is en de saus een wat dikkere structuur heeft aangenomen.
    11. Proef de saus of er eventueel andere kruiden toegevoegd moeten worden. Breng op smaak naar keuze.
    12. Serveer de pasta in diepe borden met een scheutje olijfolie en met de gewenste hoeveelheid Parmezaanse kaas. Bon appetit!

Lees ook: Bewezen: rode wijn voorkomt een verkoudheid