Heb jij ook nooit zoveel zin in het ontbijt? Vanaf nu wel, want we mogen gaan ontbijten met ijs! De zomer is in aantocht en daarom komt dit onderzoek als geroepen. Een Japanse wetenschapper deed onderzoek naar de effecten van het eten van ijsjes. En wat blijkt, het eten van ijs als ontbijt maakt je slimmer. Ben je benieuwd wat er nog meer voor voordelen zijn? Lees dan snel verder!

@pinterest
@pinterest

IJsjes als ontbijt

Yoshihiko Koga, professor aan de Kyorin Universiteit in Tokio, deed een onderzoek naar de effecten van het eten van ijs als ontbijt. Hij was er namelijk van overtuigd dat een paar bolletjes ijs ’s ochtends een positief effect zou hebben op je alertheid. Daarom liet hij een experiment opzetten met twee groepen: de ene groep testpersonen kreeg ijs als ontbijt, de andere groep nam gewoon hun normale ontbijt. Meteen hierna moesten de proefkonijnen allerlei moeilijke testjes maken op een laptop.

IJs eten maakt je slimmer

Mensen die ijs als ontbijt hadden gegeten, hadden een veel sneller reactievermogen dan mensen die gewoon hun normale ontbijt hadden gegeten. Ook konden zij informatie beter verwerken en toepassen. En wat het allemaal nog mooier maakt: als je ijs eet wordt ook een deel van de hersenen geactiveerd dat een geluksgevoel aanmaakt. Je wordt dus niet alleen slimmer, maar ook nog eens gelukkiger!

Korrel zout

Waar het aan ligt dat ijs zorgt voor een toename van alertheid is nog niet duidelijk. Wel is hetzelfde onderzoek gedaan met koud water. De proefpersonen die koud water hadden gedronken, hadden ook een toename in alertheid, maar nog steeds een stuk minder dan de mensen die ijs hadden gegeten. Of het nou extreem gezond is om elke dag ijs te eten, is een andere vraag. Maar af en toe zeggen wij hier natuurlijk geen nee tegen!

IJs heeft nog veel meer voordelen: dit is wat een ijsbad met je lichaam doet!