Te laat komen. We maken er ons allemaal wel eens schuldig aan. Ben jij die persoon die nooit op het afgesproken tijdstop komt opdagen? Of ben jij een ster in snoozen? Geen zorgen. Er zijn namelijk verschillende redenen waarom dit gebeurt. Wat blijkt? Je kan er niks aan doen.

21879128_119397152057988_6684374967041130496_n

Slecht in tijdmanagement

Er zijn genoeg mensen die zich compleet verliezen in het geen wat ze aan het doen zijn en de tijd compleet vergeten. Dit is gebleken uit een onderzoek van de Universiteit van Washington, door Susan Krauss Whitbourne. Het onderzoek ging als volgt: verschillende mensen moesten simpele taken uitvoeren binnen een bepaalde tijd. Ze kregen ondertussen wel de kans om de tijd in de gaten te houden, en zelf te kijken hoe ze de tijd het beste konden indelen. Ze kwamen tot de conclusie dat er een aantal mensen een stuk slechter waren om hun tijd op een slimme manier in te delen. Tijdmanagement kan vaak nog erg lastig zijn.

Je persoonlijkheid

Volgens professor Whitbourne kan het ook gewoon aan je persoonlijkheid liggen. Sommige mensen hebben een gebrek aan zelfdiscipline en vinden het moeilijk om zich ergens toe te zetten. Dit kan ertoe leiden dat je te laat in actie komt en daardoor een gebrek aan tijd hebt. Hier wordt niemand blij van.

Optimistisch

Met optimisme is niks mis mee natuurlijk, maar het kan soms ook in je nadeel werken. Wanneer je denkt dat je het makkelijk gaat redden in 10 minuten, maar uiteindelijk een stuk langer bezig bent, is niet zo fijn. Eigenlijk kan je er dus gewoon niks aan doen. Het zit gewoon in je persoonlijkheid en iedereen zou dat moeten begrijpen.

Ben je niet overtuigd en wil je er toch voor zorgen dat je nooit meer te laat gaat komen? Zo doe je het!