Je hebt 2 á 3 leuke dates gehad met een dude en hij lijkt méga into you te zijn. Het ene moment bombardeert hij je met appjes en wil hij je continu zien, en het andere moment is hij ~gone~. WTF is er gebeurd?

cameron diaz
@pinterest

Er is haast niets vervelender dan geghost worden: het brengt enorm veel twijfels en onzekerheid met zich mee. Helaas is er vandaag de dag bijna geen ontkomen meer aan en zullen we er mee moeten dealen. It’s just part of life. De enige troost die we je kunnen bieden is het vertellen dat het schijnbaar niet meant to be was tussen jou en je nieuwe lover.

Maar waarom verdwijnen guys opeens zonder enig teken te geven? Hier kunnen verschillende redenen voor zijn:

Conflict vermijden

Het kan zijn dat jouw nieuwe crush bang is voor conflict en dit dus liever uit de weg gaat. Al is dit niet de meest plezierige reden: hij kan dit juist doen om jou geen pijn te willen doen met de waarheid of omdat hij niet door een ‘official breakup’ wil gaan. Dit ligt dus totaal bij hem en heeft niets te maken met jou!

Hij heeft iemand anders ontmoet

We vinden het vervelend om te zeggen ladies, maar het kan zo zijn dat hij iemand anders is tegengekomen waar hij meer interesse in heeft. Auw! Dit is natuurlijk geen énkele reden om zomaar niks meer van je te laten horen maar we weten ook dat communicatie niet het sterkte punt is bij mannen. You deserve better.

Hij wil zich niet binden

Het kan zijn dat een dude heel erg into you is maar tegelijkertijd zich niet wil binden. Hier hebben we namelijk een mooi woord voor genaamd ~bindingsangst~. Hoe leuk je ook bent, van de plotselinge gedachten en keuzes die hij moet maken krijgt hij het Spaans benauwd. Hij weet niet meer wat juist is om te doen en beslist volledig van de radar te verdwijnen: niet de meest verstandige keuze als je het ons vraagt.

Lees ook: Waarom vinden wij het zo interessant als iemand hard to get speelt?