La Casa de Papel is een van onze favoriete Spaanse series. Al vier seizoen lang kijken we ademloos naar de avonturen van Tokyo, de Professor, Lisbon, Rio, Denver, Stockholm, Helsinki, Bogota en Marseille, die het voor mekaar krijgen om maar liefst twee banken te veroveren. Met een episch vijfde seizoen van ‘La casa de papel’ op de planning is het aftellen tot de wereld op de laatste afleveringen van de Netflix-hit getrakteerd wordt. Na dit seizoen trekt de streamingsdienst namelijk de stekker uit de show. Maar wáárom?

spin off la casa de papel FEM FEM
@lacasadepapel

Bella Ciao

Bella ciao, zullen we snel horen na het zien van seizoen 5. Een zesde seizoen gaat er namelijk niet meer komen én dat is niet omdat kijkers de zoveelste overval eventueel zat zouden zijn, maar omdat het voor de makers onmogelijk is geworden om de cast bij elkaar te houden na het wereldwijde succes. We can imagine! 

Niet alleen in Spanje hebben de acteurs succes behaald, ze zijn over de gehele wereld geliefd én veelgevraagd. De (internationale) acteerklussen die hen aangereikt worden, maken het schijnbaar moeilijk om de agenda’s op elkaar af te stemmen. Vandaar dat na het vijfde seizoen een einde aan een succesvol tijdperk van deze Spaanse serie komt. Good for them, bad for us..

la casa de papel FEM FEM
@lacasadepapel

Spaanse toppers

Gelukkig zijn er momenteel genoeg andere Spaanse vervangers die hoge ogen gooien op Netflix. Zo heb je de waanzinnige nieuwe Spaanse serie: Sky Rojo, en noemen we verder een Vis a Vis en een Elite, die zeker de moeite waard zijn! Anyhow, voordat we erg depressief gaan worden vanwege dit verdrietige nieuws, moeten we eerst nog maar even wachten op seizoen 5. Én die belooft veel spanning en sensatie!

Lees ook: Fan van La Casa de Papel? Dan is de nieuwe serie Sky Rojo zeker iets voor jou!